Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

03. 08. 2024. 22:48 >> 22:51

PREDSJEDNIK DRŽAVE

Zašto Vlada čeka septembar da reaguje na divljanje cijena?

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović postavio je premijeru Milojku Spajiću set pitanja. Između ostalog, pita se i zašto Vlada čeka septembar da reaguje na "divljanje" cijena, umjesdto odmah da preduzme korake.

Podsjećamo, Spajić je danas poručio da od septembra država neće dozvoliti da divljaju marže u trgovinskim lancima, te da će sva povećanja u oktobru kroz Evropu Sad 2 biti potpuno održiva za građane.

Sa druge strane, Milatović pita zašto Vlada predlaže povećanje PDV-a na smještaj u hotelima koji prijeti da ugrozi konkurentnost turističke industrije koja čini 30 odsto ekonomije?

Takođe, zanima ga zašto se teži povećanju PDV-a na hranu u restoranima, koji, kako ističe, kako stvara pritisak na mala i srednja preduzeća koja su kičma naše ekonomije?

"Zašto Vlada predlaže povećanje PDV-a na onlajn trgovinu, koju koriste hiljade građana Crne Gore, na knjige i štampu, čime čini manje dostupnom kulturu i obrazovanje, temelje svakog društva, te povećanje akciza na crnogorska vina, koja su naš brend i jedan od rijetkih finalnih proizvoda koje izvozimo? I na kraju, zašto Vlada čeka septembar da reaguje na divljanje cijena? Mora se reagovati odmah", poručio je Milatović na mreži X.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније