Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije/RTS [ R.B. ]

03. 08. 2024. 11:26 >> 11:26

302. DAN SUKOBA

Iran najavljuje "dublje i šire" napade Hezbolaha

Sukob Izraela i Hamasa – 302. dan. Izraelske snage saopštavaju da su izvele vazdušni napad na Tulkarm, grad na Zapadnoj obali. Palestinski mediji javljaju da je stradalo pet osoba, među kojima i lokalni komandant Hamasa. Pentagon najavljuje da će poslati još borbenih aviona i brodava na Bliski istok, usljed poruka Irana, Hezbolaha i Hamasa da će izvesti odmazdu.

NAJNOVIJA DEŠAVANJA PRATITE U LIVE BLOGU PORTALA RTCG

13:47

U izraelskom vazdušnom napadu na vozilo u okupiranoj Zapadnoj obali ubijeno je petoro Palestinaca, prema podacima izraelske vojske i palestinskih medija.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage danas rano ujutro izvele napad na vozilo u kojem je bilo pet militanata u oblasti sjeverozapadno od grada Tulkarema na sjeverozapadnoj Zapadnoj obali, dok su oni bili na putu da izvrše napad.

Prema riječima novinara Asošiejted presa i izjava svedoka, eksplozija se dogodila duž puta koji povezuje palestinska sela Zeita i Kafin.

Опширније

11:22

Najmanje 39.550 Palestinaca je ubijeno, a 91.280 ih je povrijeđeno u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Gazu od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa.

Опширније

11:16

Iranska stalna misija pri Ujedinjenim nacijama upozorava da će Hezbolah napasti "šire i dublje" civilne i vojne mete, kao odgovor na izraelski napad u kojem je ranije ove nedjelje ubijen glavni komandant Fuad Šukr u Bejrutu.

Portparol misije kaže za CBS da je dosad Hezbolah izvodio ograničene napade na Izrael, ciljajući prvenstveno vojne ciljeve".

"Očekujemo da će Hezbolah u svom odgovoru izabrati i šire i dublje mete", rekao je portparol.

Опширније

10:25

Izrael će poslati delegaciju u Kairo kako bi pregovarali o prekidu vatre u Gazi i sporazumu o razmjeni talaca i zarobljenika sa Hamasom.

Iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netanjahua je saopšteno da će izraelska delegacija danas ili sjutra otputovati u Kairo na indirektne pregovore.

Hamas se još nije oglasio o tom pitanju, prenosi Andolija.

Опширније

08:36

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala rekao je da je rat protiv Izraela ušao u "novu fazu" i da Izrael treba da očekuje "bijes i osvetu". Ta grupa je evakuisala svoje visokorangorano osoblje iz uporišta u južnom predgrađu Bejruta, u iščekivanju potencijalnih izraelskih napada.

Izraelski ministri su, s druge strane, dobili satelitske telefone zbog zabrinutosti da bi telefonske linije mogle da budu oštećene ukoliko Iran napadne tu zemlju, pišu izraelski mediji.

Oglasio se i predsjednik SAD Džozef Bajden koji je poručio da ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea nije od pomoći za postizanje primirja u Gazi.

Foto: AP Photo/Majdi Mohammed

Опширније

08:34

Iran je uhapsio najmanje 20 osoba zbog sumnje da su povezani sa ubistvom političkog lidera Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu, za koje ta zemlja optužuje Izrael, objavio je Njujork tajms, pozivajući se na dvojicu Iranaca upoznatih sa istragom.

Među uhapšenima su visoki oficiri iranske obavještajne službe i vojni zvaničnici, a Iranci strahuju da je veliki bezbjednosni propust među visokim zvaničnicima i omogućio ubistvo.

Опширније

08:32

Izraelska vojska saopštila da je izvela vazdušni napad na Tulkarm, grad na Zapadnoj obali, kao i da je gađala avionom vozilo u kojem su bili pripadnici terorističke ćelije.

Palestinski mediji prenose da je u napadu ubijeno pet osoba, među kojima i lokalni komadant Hamasa Haithem Balidi.

Опширније

08:28

Američka vojska će rasporediti dodatne lovce i ratne brodove mornarice na Bliskom istoku, saopštio je Pentagon.

Sjedinjene Države nastoje da ojačaju odbranu nakon prijetnji Irana, Hamasa i Hezbolaha na odmazdu Izraelu.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније