Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

04. 08. 2024. 12:00 >> 12:00
1
Čitaj mi:

OCJENA

Nerješavanje afere "Tunel" poraz pravosuđa

Afera "Tunel" nije samo svojevrstan poraz crnogorskog pravosuđa, već i bezbjednosnog sistema, ocijenio je advokat Veselin Radulović.

Da je prokopan tunel između stambene zgrade i podruma Višeg suda, u kome se nalazio veliki sudskih spisa i fizičkih predmeta otkriveno je u septembru prošle godine.

Naknadnim popisom je utvrđeno da je iz depoa iznijeto 19 komada vatrenog oružja, više mobilnih telefona i određena količina narkotika i drugi predmeti.

U kopanju tunela od tridesetak metara, učestvovali su, kako je ranije saopštila crnogorska policija, državljani Srbije Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić.

Osim izručenog Vladimira Erića, ostali osumnjičeni su i dalje nedostupni crnogorskim istražiteljima. Osumnjičena je i grupa državljana Crne Gore, ali su svi pušteni da se brane sa slobode. 

Osnovni sud u Podgorici ukinuo je u junu pritvor državljaninu Srbije Vladimiru Eriću. 

Tokom dosadašnje istrage nije pronađen nijedan komad ukradenog oružja ili drugog dokaznog materijala.

Kako je Radulović kazao za Portal RTCG, skoro je godinu dana bez epiloga, ali i bez nade da će ga uopšte biti. Istovremeno, izostala je bilo kakva odgovornost, pa i ona ljudska i objektivna, na strani osoba koje rukovode institucijama.

"Još se ne zna ni koje su posljedice koje ovaj slučaj može imati. Dakle, ovo jeste jedan od poraza pravosuđa, ali nažalost nije jedini", kazao je Radulović.

On je posebno ukazao i na suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici. 

"Poraz je i što suđenje Vesni Medenici, koja je najodgovornija za to što je stanje u pravosuđu ovakvo kakvo jeste, ne može da počne, jer se ona zajedno sa odbranom izruguje i pravosuđu i crnogorskoj javnosti. Poraz je i što se opstrukcijom sprječava izbor predsjednika Vrhovnog suda od kraja 2020. godine, kada je Medenica pod međunarodnim pritiskom morala da podnese ostavku. Poraz je i što "reformisani" Sudski savjet radi isto kao i onaj sastav prije njega koji je favorizovao kadrove Vesne Medenice. Svako ko misli da svi ti slučajevi i porazi pravosuđa nijesu povezani, grdno se vara", zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније