Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

04. 08. 2024. 12:20 >> 12:59
Čitaj mi:

komisija za procjenu štete

Zbog elementarnih nepogoda traže skoro tri i po miliona eura

Skoro tri i po miliona eura potrebno je Vladinoj Komisiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda za saniranje posljedica prouzrokovanih nevremenom u opštinama na sjeveru Crne Gore. To se navodi u izvještaju o radu Komisije za period od decembra 2023. do jula 2024. godine.

U izvještaju se navodi da je Komisija naslijedila veliki broj nerazmatranih zahtjeva iz 2023. godine, u kojoj su elementarne nepogode zadesile pojedine opštine i po nekoliko puta. Riječ je o opštinama sjevera Crne Gore.

"Tako je Opština Bijelo Polje dostavila četiri zahtjeva za naknadu štete za 113 fizičkih lica, ukupne procijenjene vrijednosti 495.850,00 eura, Opština Kolašin šest zahtjeva za naknadu štete za 353 fizičkih lica, ukupne procijenjene vrijednostl 1.687.574,00 eura i Opština Rožaje dva zahtjeva za naknadu štete za 72 fizička lica, ukupne procijenjene vrijednosti 324.061,00 eura", stoji u izvještaju. 

Takođe, značajan broj zahtjeva primljen je i u 2024. godini.

"Opštinska komisija iz Bijelog Polja je dostavila zahtjev za naknadu štete za 18 lica, ukupne procijenjene vrijednosti štete 39.150,00 eura, Opština Kolašin za 10 lica, sa procjenom štete od 29.150,00 eura", dodaje se u izvještaju. 

Takođe, Opština Rožaje, usljed velikih poplava koje su je zadesile krajem 2023. godine, dostavila zahtjev za naknadu štete za 165 lica, ukupne procijenjene vrijednosti štete 866.913 50 eura.

Komisiji je dostavljeno i 519 zahtjeva iz Opštine Nikšić za sanaciju štete na objektima koja je nastala usljed zemljotresa koji je potresao taj grad u martu ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније