Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

09. 08. 2024. 18:00 >> 18:14

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Požar na Dajbabskoj gori pomažu i vatrogasci iz Kolašina

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 9. avgust.

Veliki požar izbio je danas na Dajbabskoj gori u Podgorici. Na terenu je i ekipa iz kolašinske Službe zaštite i spasavanja, koja je uspjela da požar odbije od štale sa sijenom koja je bila ugrožena.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je na vanrednoj pres konferenciji povodom hapšenja počasnog državljanina Crna Gore Nasera Ramaja, koji se tereti da je budžet države oštetio za preko dva miliona eura, da je tražio da se preduzmu sve radnje koje će utvrditi zakonitost postupka dobijanja crnogorskog državljanstva za Ramaja.

Grupa zemalja za borbu protiv korupcije (GRECO) zapaža vrlo ograničen napredak Crne Gore koji se odnosi na provjeru integriteta najviših državnih funkcionera u izvršnoj vlasti, ministara i državnih sekretara prije njihovog imenovanja. Notiraju u svom izvještaju i još skromnije rezultate kada su u pitanju organi za sprovođenje zakona. 

Nakon incidenta koji se desio u vaspitnoj jedinici "Zvjezdani vrt"- Zeta, kada je propustom zaposlenih petogodišnje dijete izašlo iz vrtića i pošlo kući, nekoliko zaposlenih je suspendovano, saznaje Portal RTCG.

Vlasnici malih drvoprerađivačkih firmi iz Rožaja i Berana zatražili su danas na protestu u blokadi magistrale u mjestu Kalače ostavku direktora Uprave za sume, Miloša Rajkovića, kao i poništenje tendera 1 za drvo u dubećem stanju.

U Crnoj Gori je od 28. marta, zaključno sa 9. avgustom registrovano 16 slučajeva obolijevanja od morbila. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Budva juče je prijavila epidemiju morbila na teritoriji ove opštine, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

 
 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније