Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

09. 08. 2024. 18:51 >> 18:51
Čitaj mi:

DPS Rožaje

"Podržavamo opravdane proteste drvoprerađivača iz Rožaja"

Novi rukovodeći kadar Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore, bez dana iskustva u privredi, pokušava da svojom bahatošću i nestručnošću nametne nova pravila igre ne samo u oblasti šumarstva i drvoprerade već i u ostalim sektorima koji su ovih mjeseci u fokusu kako stručne tako i laičke javnosti, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Rožaje.

"Počevši od osporavanja predloženog Zakona o šumama pa sve do rada inspekcijskih službi, kadar Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore sebi dodjeljuje pravo da je istina jedino na njihovoj strani a istovremeno nanosi štetu kako državi tako i građanima. Šteta već poprima milionske vrijednosti, nesprovođenjem ili zaustvaljanjem reformi u oblasti šumarstva a i namještanjem tendera. Na kraju rukovodstvo ove institucije sebi daje za pravo da se bavi najbanalnijom politikom optužujući Rožajce za nacionalizam i separatističke ideje, te tako uznemiravaju mirne i poštene građane koji žele ista prava za sve građane kod Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore, a sve u cilju obezbjeđenja sirovine od koje žive", kaže se u saopštenju.

Dodaje da se mora stati na put očiglednom neznanju, demonstriranim posljednjim Javnim pozivom, kojim su promijenili dosadašnje kriterijume dodjele koncesija na sirovinu, gdje su se isfavorizovala određena preduzeća, a sa druge strane ostavili na desetine preduzeća, koja zapošljavaju oko 500 radnika, bez sirovine.

"Pored toga načinjena je šteta i državnom budžetu kao i budžetima lokalnih uprava, jer su koncesije date praktično po početnim cijenama a koncesije nijesu dobila preduzeća koja su ponudila i do 50-60% veće cijene od početne. Ako ima zdravog razuma u ovoj našoj osiromašenoj državi i nekog čija je nadležnost da provjerava rad državnih organa i lica kojima je povjereno vođene preduzeća u državnom vlasništvu, ne smije se oglušiti na apele koje ovih dana državi upućuju oštećeni drvoprerađivači u Crnoj Gori. Sve radnje po raspisanom Javnom pozivu moraju biti obustvaljene, ishod obavljenog bodavanja poništen, a Uprava mora da raspiše novi Javni poziv koji bi obezbijedio ravnopravne uslove za raspodjelu sirovine svim preduzećima koja uredno vrše svoje poslovanje", kaže se u saopštenju.

Zbog svih ovih razloga, kako navode, Opštinski odbor DPS Rožaje podržava opravdne proteste drvoprerađivača iz Rožaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније