Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nena Drašković, Radio CG

09. 08. 2024. 15:44 >> 15:55
Čitaj mi:

Projekat u Reževićima

SDT formirao dva predmeta, sumnjiva gradnja kompleksa na Skočidjevojci

Specijalno državno tužilaštvo provjeriće navode iz krivičnih prijava koje se odnose na gradnju na lokalitetu Skočidjevojka u Reževićima. To je za Radio Crne Gore potvrdio državni tužilac Vukas Radonjić.

Kako je kazao Radonjić u Specijalnom državnom tužilaštvu su formirana dva krivična predmeta u kojima je u toku izviđaj.

"Jedan krivični predmet je formiran po službenoj dužnosti, a drugi je po krivičnoj prijavi Krsta Radovića protiv bivšeg ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i tadašnjeg glavnog državnog arhitekte, za krivična djela protiv službene dužnosti i protiv pravnog saobraćaja", kazao je Radonjić.

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović kaže da je kao mještanin krivičnu prijavu podnio zbog sumnji u zloupotrebe.

"Ja sam kao mještanin podnio krivičnu prijavu na osnovu svojih saznanja i sumnji, protiv investitora i lica i sistema koja su umješana u taj projekat. I građanska dužnost mi je nalagala da to uradim", kazao je Radović.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara postupajući po zahtjevu službe glavnog gradskog arhitekte opštine Budva, Jelene Lazić, donijela je rješenja o uspostavljanju prethodne zaštite lokaliteta nekadašnjeg vojnog kompleksa Skočidjevojka u trajanju od godinu dana.

Rješenje je potpisao vršilac dužnosti direktora uprave Balša Petrović.

"Nema potrebe da se niko targetira i optužuje za bilo kakve političke ili druge uticaje. Uprava je apsolutno odradila onako prema svim pravilima i prema zakonu i Ustavu, koji na kraju krajeva kaže da smo dužni da se staramo i da štitimo kulturna dobra od potencijalne devastacije", naglasila je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Krsto Radović kaže da je zadovoljan postupanjem nadležnih. Ističe i da niko od mještana nije protiv investicija, ali bojkotuju zbog kako se izrazio skaradnog projekta.

"U jednoj seoskoj zoni da se napravili 150.000 kvadrata, 1.200 kreveta, apsolutno nije bio plan, iako je to potencirano kao hotel sa pet zvjezdica, jasno je da su stanovi za prodaju, a što sam jasno ukazao u svojoj krivičnoj prijavi i očekujem da se sve investitor i svi umješani i povezani sa projektom nađu na dnevnom redu Specijalnog tužilaštva", navodi Radović.

Podsjećamo, kiparska kompanija krajem jula dobila je zeleno svjetlo od glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje budućeg luksuznog turističkog kompleksa, ali je inicijativomm Uprave da bi nakon njegove smjene na godinu bila zamrznuta realizacija projekta nadomak Reževića.

Vršilac dužnosti glavnog državnog arhitekte Siniša Minić dao je saglasnost na izmijenjeno i dopunjeno idejno rješenje budućeg turističkog kompleksa sa pet zvjezdica, koji kiparska kompanija "K.D.P. promotion and investments limited” planira da gradi na mjestu nekadašnje vojne baze u mjestu Skočiđevojka nadomak Reževića.

Saglasnost je došla u trenutku kada je Uprava za zaštitu kulturnih dobara po službenoj dužnosti prihvatila Inicijativu Opštine Budva za uspostavljanje zaštite vojnog kompleksa na tom lokalitetu. Zbog odluke Minića, SDT su stigle krivične prijave protiv njega i sada već bivšeg ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније