Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

09. 08. 2024. 19:17 >> 19:17

NOVI PREGOVORI 15. AVGUSTA

UAE i Italija pozvali Izrael i Hamas da prihvate poziv za pregovore

Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su Izrael i Hamas da prihvate poziv posrednika Katara, Egipta i SAD za učešće u pregovorima o prekidu vatre.

Pregovori bi trebalo da budu nastavljeni 15. avgusta, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova UAE.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je ranije danas da će izraelska delegacija 15. avgusta prisustvovati pregovorima sa Hamasom o prekidu vatre u zamjenu za otete Izraelce.

I Italija podržava novu inicijativu SAD, Egpita i Katara o prekidu vatre u Gazi, izjavio je danas zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

''Snažno podržavamo inicijativu predsjednika SAD sa liderima Egipta i Katara da se brzo postigne prekid vatre u Gazi i oslobađanje talaca'', rekao je Tajani.

Istakao je da je ključno da se na Bliskom istoku povrati političku perspektivu mira i stabilnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније