Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta

09. 05. 2024. 19:21 >> 19:21

Điro d'Italija

Španac Sančes pobjednik šeste etape

Španski biciklista Pelajo Sančes pobjednik je današnje šeste etape u trci Điro d'Italija, a roze majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je Tadej Pogačar iz Slovenije.

Sančes je etapu dužine 180 kilometara od Tore Del Lago Pučinija do Rapolano Terme prešao za 4:01,08 sata, a pobijedio je nakon što se sprintom u završnici odvojio od pratilaca.

Francus Žulijan Alafilip bio je drugi istim rezultatom, a treći je bio Australijanac Lukas Plap sa 4:01,09.

Sančes je na cilju u nevjerici vrtio glavom, pokrio je lice rukama i rekao: "Ne mogu da vjerujem".

To je bila njegova prva etapna pobjeda u nekoj od glavnih trka, na debiju na Điru.

Slovenački biciklista Tadej Pogačar završio je etapu u grupi vozača koji su prošli kroz cilj sa 29 sekundi zaostatka za pobjednikom.

On je zadržao prednost u generalnom plasmanu sa 23:20,52 sata i ima 46 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Britanca Gerajnta Tomasa, a 47 u odnosu na trećeplasiranog Kolumbijca Danijela Martinesa.

Naredna sedma etapa vozi se u petak i prva je od samo dvije pojedinačne vožnje na hronometar. Etapa je duga 40,6 kilometara od Folinja do Peruđe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније