Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

19. 05. 2024. 14:40 >> 14:47
Čitaj mi:

INTERKONTINENTALNI DERBI

Podrhtava Istanbul: Galatasaraj protiv Fenera, bod mu je dovoljan za titulu

Veliki derbi biće odigran danas u Istanbulu - Galatasaraj dočekuju Fenerbahče (18 časova) i dovoljan mu je i bod da bi kolo prije kraja i matematički odbranio tron.

Naime, uoči Interkontinentalnog derbija, kako ga zovu, šest bodova više ima Galatasaraj, a odlučuje međusobni skor (u prvom meču nije bilo golova), jasno je da domaćinu treba bod.

Fener za koji igraju takvi asovi kakvi su Dušan Tadić, Edin Džeko, Brazilac Fred, titule će vjerovatno koštati remiji u Konji i Sivasu.

Na drugoj strani, Galata želi da baš protiv ljutog rivala i pred svojim navijačima proslavi titulu.

"Da je neko na početku sezone rekao da idemo na derbi sa šest bodova prednosti, bilo bi to nevjerovatno“, rekao je trener Galate Okan Buruk i dodao:

"To je odličan scenario za nas. Iako bi remi bio dovoljan, želimo da pobijedimo. Oba tima imaju veoma uspješne sezone. Oba tima će željeti pobjedu na isti način. Želimo da slavimo na svom terenu. Biće to fantastično veče sa našim navijačima. Nadamo se da ćemo na kraju dana proslaviti prvenstvo”.

Na drugoj strani, trener Fenerbahčea Ismail Kartal, koji će sigurno da napusti klub na kraju sezone, svjestan je da su šanse za titulu male, ali želi da slavi u velikom derbiju.

"Imali smo veoma dobru sezonu, ponosan sam na svoje igrače. Imamo malu šansu za titulu, ali želimo da pobijedimo Galatasaraj“, istakao je iskusni turski strateg.

Za goste van stroja su Brazilci Rodrigo Bekao, Luan Peres, Englez Kent, kao i Juksek i Kahveči. Galatasaraj je kompletan.

Dva giganta s Bosfora igrali su i finale SuperKupa, koje je trajalo nepunih minut. Fener je na teren poslao mladi tim , primio gol već u prvom minutu i potom izašao sa terena, nezodovolajn radom Saveza.

Valjda danas neće biti sličnog skandala...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније