Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

19. 05. 2024. 13:37 >> 14:01
Čitaj mi:

Neviđen skandal u ABA ligi

Naneli nokautirao Lazarevića u hodniku "Arene"

Igrač Partizana Džejms Naneli udario je pesnicom u glavu košarkaša Crvene zvezde Stefana Lazarevića ispred svlačionica u "Areni", saopštili su "crveno-bijeli".

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige večeras od 20.30 u „Beogradskoj areni“. Crveno-bijeli imaju vođstvo do 2-0.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u nedjelju u prijepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške tjelesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija. Incident se dogodio prije početka prijepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete vidjeti u slikama u prilogu ispod teksta", navodi se u saopštenju.

Iz kluba su poruči da zbog težine povreda očekuju reakciju MUP-a Srbije.

"KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo djelo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških tjelesnih povreda“. Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u istoriji ove lige i sa ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih", kaže se u saopštenju.

Istakli su da su podnijeli disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige. Traže da Naneli bude udaljen iz takmičenja.

"KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbjednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Uznemirujući sadržaj:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније