Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 05. 2024. 12:09 >> 12:33
Čitaj mi:

"SOKOLI" SA SVIH MERIDIJANA

Joveta se vratio golovima, Kuč slavio titulu, Marušić kapiten Lacija

Crnogorski fudbaleri, barem većina njih, polako završavaju svoje obaveze prema klubovima u kojima igraju. Sem Viktora Đukanovića, Stefana Mugoše, Marka Tućija i Vladimira Jovovića, ostatak crnogorsske fudbalske dijaspore je priveo sezone kraju.

Vikend je obilježio Stevan Jovetić koji je u "derbiju vječitih neprijatelja" protiv Panatinaikosa pogodio za 2:2 i tako Olimpijakosu i iduće sezone obezbijedio Evropu, jer da je ostalo 2:1 za "Zelene", tim sa Pireja bi morao da sanja pobjedu u finalu Lige konferencija kako bi imao vizu za neko od evropskih takmičenja.

Podens, koji je prethodno pogodio za 2:1, spektakularnim pogotkom, je sjajno driblignom prevario jednog fudbalera domaćih, a onda centrirao gdje je naš kapiten loptu zahvatio glavom i postavio konačan rezultat.

Jovetić je bio u sjajnoj formi ali je onda ponovo pao u nemilost trenera Hozea Luisa Mendilbara, koji nije krio oduševljenje njegovom partijom protiv Panatinaiokosa.

Upravo je našeg fudbalera španski stručnjak naveo kao "faktor X" u stizanju rivala, jer je ulaskom Jovetića u 60. minutu Olimpijakos uspio da se vrati sa dva gola zaostatka.

Edvin Kuč je bio sjajan u derbiju predzadnjeg kola Superlige Kosova u kojem je Balkani na gostovanju dobio drugoplasirani Ljapi i tako treći put zaredom osvojio titulu prvaka.

Nije subjektivno naglasiti da je naš fudbaler bio vjerovatno i najbolji pojedinac tima iz Suve Reke ove sezone.

Adam Marušić je odigrao cijeli meč za Lacio i to kao kapiten, u posljednjem kolu na gostovanju šampinima Serije A, ekipi Intera, koju su "nebesko plavi" remizirali na kraju (1:1).

Naš bek je odličan bio budući da se na njegovoj strani nalazio tandem DiMarko Tiram.

Odličan meč, koji nažalost nije ispratio i rezultat je imao Vladimir Jovović koji je dva puta asistirao svojim saigračima iz Sogdanje.

To nažalost nije spasilo tim poraza od OKMK-a 5:3.

Nikšićanin je prvo pronašao Doreva, a onda u 41. minutu i izveo odličan korner za drugog crnogorskog fudbalera u Sogdanji Zorana Petrovića, koji je pogodio mrežu domaćih.

 

Marko Tući je komandovao odbranom svog Gangvona koji je slavio u duelu sa Ulsanom 1:0.

Tući je na kraju meča bio najbolje ocijenjeni odbrambeni fudbaler.

Slavio je i Inčon našega Stefana Mugoše na gostovanju Tedžonu, a naš napadač je igrao 76. minuta.

Leće našeg Nikole Krstovića je izgubilo od Atalante na svom "Via del Mar" stadionu sa 0:2.

Ekipa iz Apulje je obezbijedila opstanak, pa je ovaj meč bio više za oproštaj od sezone. Krstović je girao cijeli meč i nije bio loš u tandemu sa Pikolijem. Izostao je doprinos prije svega sredine terena, koja često nije uspjevala da poveže redove.

Stefan Savić je odigrao cijelu utakmicu za Atletiko Madrid koji je na svom terenu preživio potop od Osasune 1:4, u manje više proceduralnoj utakmici budući da "Jorgandžije", nisu mogle ni gore ni dolje u odnosu na četvrtu poziciju koju su izborili tokom sezone.

Ostaje da se vidi da li je naš defanzivac odigrao i svoj posljednji meč na "Vanda Metropolitano" stadionu.

Hamarbi našega Viktora Đukanovića je nastavio da igra po sistemu "toplo-hladno", ali pobjeda protiv gradskog rivala AIK-a 2:1 je uvijek dobar podsticaj za navijače "zeleno-bijelih".

Mladi Nikšićanin je dobio priliku u drugom poluvremenu i imao je par prodora koji su zadavli muke defanzivcima AIK-a.

Rubin Igora Vujačića je poražen na gostovanju Spartaka iz Moskve 3:1, gdje je naš reprezentativac imao solidan meč.

Omonija Dušana Bakića je preživjela ubjedljiv poraz u finalu Kupa, jer je Pafos već u prvom poluvremenu rješio pitanje pobjednika sa tri gola (na kraju taj rezultat i ostao).

Naš fudbaler je dobio priliku u 60. minutu.

Pakš je slavio protiv Kišvarde sa 2:1 i ispratio ujedno tu ekipu u niži rang. Driton Camaj je u poraženoj ekipi bio najbolji pojedinac, ali kao i više puta tokom ove sezone to nije bilo dovoljno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније