Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 05. 2024. 11:54 >> 12:03
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

FTC i Karabag "mine" za Dečić, šansa protiv timova iz malih zemalja

Osvajanjem titule prvaka Crne Gore, Dečić je izborio 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a na žrijebu 18. juna biće, naravno, u drugom šeširu.

Definitivna lista učesnika te runde još nije poznata, ali je lista potencijalnih protivnika dosta šarolika - protiv nekih tim Milorada Pekovića praktično ne bi imao šansu, u duele sa pojedinima bi ušao makar kao ravnopravan rival.

Moguće je da će UEFA prije žrijeba podijeliti timove u grupe, a za sada se zna 13 potencijalnih rivala Tuzana.

Najteži bi bili Karabag Marka Jankovića i Marka Vešovića i Ferencvaroš, veliki favoriti bi bili i FSCB (bivša Steaua), Ludogorec i Slovan, a prednost bi imao i Helsinki.

Sa svim ostalim bi Dečić mogao da igra, jer će u 1. šeširu biti i farski KI Klaksvik, estonska Flora, irski Šamrok, gibraltarski Linkoln Red imps, velški Nju sejnts, letonski RFS i moldavski Petrokub Hinkešti.

Za 1. i 2. šešir fale po još dva tima, jer će od rejtinga klubova zavisiti u kojem će završiti šampioni Kosova (Balkani), Jermenije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Prve utakmice igraju se 9. ili 10. jula, revanši su sedam dana kasnije.

Ukoliko bi ispao u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Dečić bi igrao u 2. rundi kvalifikacija za Ligu konferencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније