Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 10. 2024. 17:55 >> 17:55
2
Čitaj mi:

ADMIRALBET ABA LIGA (4. KOLO)

SC Derbi nije mogao do nove senzacije protiv Partizana

Po ko zna koji put otkada je član ABA lige, SC Derbi je pokazao da se ne boji nijednog rivala, ponovo pružio herojski otpor Partizanu, ali je morao da prizna poraz - 60:80 u "Morači".

Na putu ka prvoj tituli u regionalnom takmičenju poslije decenije čekanja, "crno-bijeli" su najveći strah prošli baš protiv "studenata", koji su ih 15. maja 2023. šokirali usred dvorane "Aleksandar Nikolić" na startu četvrtfinala (84:83), a tri dana kasnije u "Morači" držali u šaci sve dok se nije raspucao Džejms Naneli.

Podgorički tim je četiri mjeseca kasnije još jednom šokirao velikana evropske košarke u finalu ABA Superkupa (83:81) i osvojio prvi veliki trofej u klupskoj istoriji, ali sada nije imali snage za senzaciju, pa je učesnik Evrolige sačuvao perfektan skor nakon četiri meča u regionalnom takmičenju.

Čini se da je meč prelomljen početkom 2. četvrtine, kada je Karlik Džons podsjetio na izdanja iz dresa Južnog Sudana i sa 10 vezanih poena donio svom timu prvu dvocifrenu razliku. Gosti su nakon toga uglavnom bez problema održavali prednost i napravili adekvatnu uvertiru za dvostruki program u Evroligi, jer u utorak dočekuju Bajern u "Beogradskoj areni", a dva dana kasnije "gostuju" Makabiju u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izabranici Petra Mijovića su od starta držali priključak, da bi u finišu prve dionice "crno-bijeli" pojačali odbranu i otišli na plus pet (20:15). Igor Drobnjak je smanjio, ali su domaći i pored instrukcija sa klupe da prave faul, jer su imali još dva "mala", dopustili da Aleksej Pokuševski uz zvuk sirene pogodi trojku za 17:23.

Karlik Džons je prva tri napada Partizana u 2. četvrtini završio pogotkom iza linije 6,75, a posljednji put je iznudio i faul Nikole Pavlićevića i dodatnim bacanjem povisio na 33:22.

Do velikog odmora je razlika je razlika stalno bila između devet i 13 poena, da bi u 22. minutu, nakon serije čudnih odluka sudija, Mijović izgubio živce i dobio dvije tehničke, samim tim i isključenje.

Kriterijum se, ipak, nije promijenio, igračima Partizana je dozvoljeno da i dalje igraju previše agresivno, ali su se domaći prilagodili i u 28. minutu prišli na 50:56.

"Studenti" su pri tom rezultatu imali i šest šansi da priđu još bliže, ali su ili promašivali šuteve ili gubili lopte, a Džons uz zvuk sirene pogodio polaganje za 50:58 i prekinuo post svog tima dug tri minuta i 25 sekundi. U tom intervalu je prvo priznat koš Vanje Marinkovića, ali je nakon dugog gledanja snimka poništen i suđen mu je nesportski faul, jer je laktom udario Emira Hadžibegovića.

Partizan je na startu posljednje četvrtine vezao šest poena i došao do, u tom trenutku, rekordnih plus 14 (64:50), a tajm-aut Mijovićevog pomoćnika Borivoja Stanišića nije promijenio stvari. Nije ni mogao drastično da ih promijeni, jer je razlika u kvalitetu ipak prevelika...

SC DERBI - PARTIZAN 60:80 (17:23, 18:23, 15:12, 10:22)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 1.500. Sudije: Pukl (Slovenija), Kardum, Gracin (Hrvatska).

SC Derbi: Sudar, Nil 10, Pavlićević, Anđušić, Bogdanović 2, Hadžibegović 13, Vučeljić 2, Grbović 3, Nikolić 8, Drobnjak 8, Bogavac 10, Mirković 4.

Partizan: Dejvis 10, Lundberg 13, K. Džons 19, Nilikina 9, Koprivica 7, Nakić 6, Bošnjaković 2, Marinković 1, Pokuševski 5, Braun 6, Bonga 2, Lakić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније