Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 10. 2024. 19:19 >> 19:19
Čitaj mi:

KAPITEN PRED MEČ SA VELSOM

Jovetić: Možda ćemo se braniti više nego u Nikšiću, ali ćemo tražiti šansu

Prije 13 godina, Crna Gora je bila najbliže velikom takmičenju, jer je igrala baraž za Evropsko prvenstvo protiv Češke. Nažalost, nije uspjela, a na putu ka tim mečevima je gostovala i u Kardifu, kada je u grupi izgubila 2:1.

To je bio posljednji meč Zlatka-Cica Kranjčara na klupi "hrabrih sokola", koje će sada u Velsu voditi njegov zemljak Robert Prosinečki. Jedini gol za Crnu Goru je tog 2. septembra 20111. dao Stevan Jovetić, koji je pod znakom pitanja za sjutrašnji meč zbog udarca koji je dobio prije dva dana protiv Turske.

"Sjećam se te utakmice, to su najbolje kvalifikacije u našoj istoriji. Sigurno sam svjestan da nas očekuje težak meč, jer smo igrali nedavno sa njima u Nikšiću. Sada će biti još teže, jer igramo kod njih, ali smo spremni na to", poručio je 34-godišnji Podgoričanin.

Crna Gora nakon tri meča nema nijedan bod, pokušaće da se pomjeri sa nule već sjutra.

"Na početku smo imali mnogo veće ciljeve. Nikad ne tražim alibi, ali nije lako bez sedam, šest ili tri igrača. Ni na jednom meču nismo bili kompletni, ali je bilo dobrih utakmica, osim na Islandu. Igrali smo protiv ozbiljnih ekipa, a nismo imali ni sreće. Trudićemo se da u preostala tri kola da osvojimo što više bodova"

Crna Gora je u oktobru protiv Velsa u Nikšiću gubila 2:0 već poslije dva i po minuta, ali je u nastavku imala mnogo šansi, pogodila prečku i stativu, ali nije mogla do boda. Smogla je snage da smanji na 2:1, a više nije mogla, iako je odigrala možda i najbolju napadačku utakmicu u posljednjih nekoliko godina.

"Uvijek vjerujem da možemo da ponovimo takvo izdanje. Vjerovatno neće biti onakva utakmica u Nikšiću, gdje je sve čudno krenulo. Nije bilo lako mentalno se vratiti, ali smo stvarali šanse i mnogo više smo zaslužili. S obzirom na to da igramo u gostima, pred 30.000 navijača je moguće da ćemo morati i više da se branimo, ali ćemo tražiti šansu i dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", zaključio je Jovetić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније