Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

12. 10. 2024. 18:37 >> 18:37
Čitaj mi:

željko obradović pohvalio sc derbi

Stanišić: Partizan nam nije dozvolio da se rastrčimo

Mnogo puta su košarkaši SC Derbija namučili Partizan, dobili ga dva puta 2023. godine, ali sada nisu mogli do nove senzacije. Aktuelni vicešampion je zadržao maksimalan učinak i nakon četiri meča u AdmiralBet ABA ligi, jer je u "Morači" slavio 80:60.

Na pres konferenciji se pojavio pomoćni trener "studenata" Borivoje Stanišić, jer šef struke Petar Mijović nije imao pravo na to zbog dvije tehničke greške i isključenja u 22. minutu.

"Čestitam Partizanu na više nego zasluženoj pobjedi. Od starta je nametnuo svoj ritam i do izražaja su došle fizičke predispozicije rivala, a mi se nismo dobro snašli u takvoj igri. Nismo bili ni dovoljno agresivni, šest faulova na kraju 1. poluvremena govori o indolentnosti. U nastavku smo pokušali da budemo agresivniji, ali se prepoznaje evroligaški kvalitet, jer nam Partizan nije dozvolio da se rastrčimo i uđemo u naš stil igre", naglasio je Stanišić.

"Studenti" su imali lošu selekciju malih faulova, što se najbolje vidjelo na kraju prve i početkom 2. četvrtine - prvo je Aleksej Pokuševski dao trojku, a onda Karlik Džons vezao tri, i to uglavnom na isteku napada.

"Komunikacija je bila otežana, jer je bilo više ljudi u dvorani nego obično. Od starta nismo imali dobar balans u faulovima, šest prekršaja jasno govori o našoj agresivnosti u prvih 20 minuta. Ni pristup, koji nas je krasio na prethodne tri utakmice, nije bio na željenom nivou", poručio je Stanišić.

Željko Obradović se zahvalio na već tradicionalnom gostoprimstvu u Podgorici, ali i navijačima Partizana i SC Derbija na atmosferi koju su priredili.

"Poslije 40 i nešto sati od dolaska iz Madrida smo igrali utakmicu, a to nikad nije laka situacija. Uzgred, Brendon Dejvis je imao velike probleme, Vanja Marinković takođe, a Tajrik Džons nije mogao da se skine. Veliko hvala Sterlingu Braunu, koji juče nije izlazio iz sobe, ali je tražio da pomogne", naglasio je trener Partizana.

Osvajač devet pehara Evrolige nije propustio šansu da pohvali Petra Mijovića.

"Čestitam kolegi Mijoviću na izvanrednom poslu koji radi. SC Derbi je mlada ekipa, ali ima jasne ideje".

Partizan bi u narednom periodu trebalo da bude jači za Dvejna Vošingtona, čija je situacija veoma neobična. Bek sa američkim i njemačkim državljanstvom je odigrao dva meča za "crno-bijele", a potom je otišao u Vašington, koji ga je poslije samo sedam dana otpustio. Beograđani su na toj neobičnoj "pozajmici" zaradili ozbiljan novac, a Vošington bi već u utorak mogao da debituje u Evroligi protiv Bajerna.

"Dvejn Vošington se vratio. Bio je sa nama u Madridu i vratio se s ekipom u Beograd, sada moramo da ga registrujemo, da ponovo bude naš igrač. Nadam se da biti u konkurenciji za tim naredne sedmice", zaključio je Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније