Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

13. 10. 2024. 14:50 >> 14:49

Sabalenka osvojila treću uzastopnu titulu u Vuhanu

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka upisala je het-trik na turniru u Vuhanu, pošto je u finalu pobijedila sedmu teniserku svijeta Kineskinju Ćinven Džen u tri seta, 6:3, 5:7, 6:3. Druga igračica svijeta je tako ostvarila 17. uzastopnu pobjedu u Vuhanu. Ona je prethodno trijumfovala 2018. i 2019. godine, a potom turnir pet godina nije bio u kalendaru.

Prvi set Sabalenka je prelomila brejkom u šestom gemu, sačuvala ga do kraja i povela u meču.

Ona je dobro počela i drugi set i u trećem gemu uzela servis rivali. Međutim, domaća teniserka je odmah vratila brejk i izjednačila.

Kineskinja je zatim u osmom gemu napravila brejk za 5:3, a Sabalenka je vratila brejk u narednom gemu. Teniserke su poslije toga bile sigrune na svoj servis sve do 12. gema, kada je Džen ponovo osvojila brejk, što joj je bilo dovoljno da osvoji drugi set.

Druga teniserka svijeta povela je u trećem setu 3:0, prednost brejka je sačuvala do kraja i iskoristila treću meč loptu.

Sabalenka je osvojila četvrtu titulu u sezoni, a 17. u karijeri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније