Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 10. 2024. 21:19 >> 21:19
Čitaj mi:

SELEKTOR VELSA ZA RTCG

Belami: Teško se pripremiti za Crnu Goru, jer je nepredvidljiva

Kada je bio igrač, malo ko je mogao da pretpostavi da će biti dobar trener, jer je bio poznat kao prznica, čovjek bez takta... Ali, Kreg Belami je sazrio i kao selektor Velsa dokazao da nije slučajno dobio povjerenje Fudbalske asocijacije svoje zemlje da preuzme "zmajeve".

Čovjek koji je trenersku karijeru do ovog ljeta vezao za bivšeg saigrača iz Mančester sitija Vensana Kompanija, jer je vodio mladi tim Anderlehta i bio pomoćnik Belgijancu u Barnliju, sa Velsom je u prva tri kola B Lige nacija osvojio pet bodova.

Mogao je da ima i sedam, ali je nakon vođstva na Islandu 2:0 njegov tim dozvolio domaćinu da izjednači.

"Odigrali smo veoma dobro 1. poluvrijeme, ali nam je potrebno da pronađemo taj nivo dosljednosti tokom cijele utakmice. Nadamo se da ćemo sjutra biti korak bliže tom cilju", poručio je Belami.

Vels je prvi put u istoriji osvojio bodove na prva tri zvanična meča u kvalifikacionim mečevima ili Ligi nacija, ali Belami ne prihvata da je to njegova zasluga.

"Ovi momci su dobra grupa. Ne zaboravite, izgubili su na penale od Poljske u baražu za Evropsko prvenstvo, bili su na prošlom Mundijalu, na prethodnom Euru, 2016. došli do polufinala, a dosta ovih igrača je igralo tada. Fudbalska smo nacija, sa ponosom, a imamo dobre igrače, profesionalce i dobre ljude, što nam omogućava da da podignemo ljestvicu i zadržimo visoke standarde".

Na sjutrašnjem meču Vels - Crna Gora (20.45) u timu zbog parnih žutih kartona neće biti Brenana Džonsona, koji je tresao mreže na svakoj od posljednjih sedam utakmica u dresu Totenhema i Velsa.

"On ionako ne bi igrao ovu utakmicu, jer nije bio u planu. On je sjajno dijete, skromna osoba, uvijek je dobro radio i još je mlad, tako da je pred njim blistava budućnost. Ima sjajan niz utakmica i nevjerovatan učinak, ali je svakako planirano da odmori ovog puta".

Belami je iskreno priznao da mu je teško da se pripremi za duel za "hrabrim sokolima".

"Teško je čitati šta radi Crna Gora. Vidio sam da ide u veoma različite presinge, a da nekada i ne pritiska, da ponekad igra sa sedam igrača u napadu. To je veoma nepredvidiv tim i rivalu je veoma teško da uradi analizu. Znamo da imate velike šanse da primite gol, ali takođe i da ga postignete. Za stručni štab je veoma teško da se pripremi za Crnu Goru, jer je nepredvidljiva. I vaši igrači su ponekad nepredvidljivi. Iskreno, čeka nas zaista teška utakmica, jer nikada niste sigurni protiv takvih rivala. To je pravi test, jer niste sigurni ni kada imate posjed, jer je Crna Gora uvijek opasna. To mi se sviđa, jer svi želimo da vidimo fudbalere koji pokušavaju da postignu gol, a vaš tim se definitivno trudi da to uradi", zaključio je 45-godišnjak iz Kardifa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније