Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

13. 10. 2024. 20:57 >> 20:57
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK KK PARTIZAN ZA RTCG

Mijailović: U Crnoj Gori svaki klub nas dočeka dobro, osjećamo se kao u Beogradu

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je za RTCG emisiju "Sportsko popodne" o stanju u beogradskom klubu, odnosima sa Budućnosti, nekim potezima koje je donosio kao predsjednik kluba.

Prije svega je pričao o dobrim odnosima koje beogradski klub ima sa crnogorskim klubovima.

"Kad god dođemo ovdje, bilo protiv Budućnosti, SC Derbija, Mornara dobro smo dočekani. U Crnoj Gori živi dosta naših navijača, i svaki put kad dođemo ovdje, osjećamo se kao u Beogradu", kazao je predsjednik Partizana.

Govorio je o famoznim ratovima saopštenjima koja su postala jedno vrijeme neizbježna u duelima klubova, pogotovo Partizana i Crvene zvezde. Mijailović smatra da je

"Partizan ima armiju navijača i imamo taj ekstremni dio navijača koji rijetko koji klub u Evropi ima, možda Panatinaikos, djelimično Crvena zvezda i još nekoliko klubova. Voditi ovako veliki klub tjera vas da morate voditi računa o odnosima i saopštenjima, o verbalnim sukobima koje ponekad imamo među sobom, koja su borba za ostvarenje prednosti u nekom takmičenju, jer to može dovesti do scena koje niko ne želi".

"ČOVIĆ USPOSTAVIO METOD, SADA KAO PREDSJEDNIK SAVEZA MORAĆE DA VODI RAČUNA"

Mijailović je kazao da je za sve odgovoran Nebojša Čović, sada već bivši predsjednik KK Crvena zvezda, a danas predsjednik Košarkaškog saveza Srbije koji je imao iste metode i prije nego što je on bio u Partizanu.

"Ono što je bilo između, sada bivšeg predsjednika Crvene zvezde i mene, nastavak je istog ponašanja koje je postojalo kada je Duško Vujošević ili Predrag Danilović bili u Partizanu. To je metod rada onog koji je nekada bio s druge strane, a sada nije tu, sada je na mjestu predsjednika Saveza. Moraće da vodi računa o svom ponašanju prema svim klubovima, jer je normalno da, kao predsjednik Saveza, budete u prijateljskim odnosima sa svim klubovima. Nova uprava Crvene zvezde sigurno će donijeti mir i normalizovati odnose".

JEDINO SA ČOVIĆEM NISAM NIKADA POGLEDAO UTAKMICU

Pomenuo je i završnicu prošle godine, kada je u polufinalu došlo do toga da Budućnost šalje saopštenja i žali se na odluke sudija.

"Nama je najveći rival Crvena zvezda, a drugi rival, po nepisanom pravilu, uvijek je Budućnost, odmah iza njih Cedevita Olimpija. Imali smo te teške utakmice, poput prošlogodišnje, kada je na jednu loptu odlučivano ko će ući u finale. Mi nismo odgovarali ni na jedno saopštenje iz Budućnosti, jer sam smatrao da to nije potrebno. Mislim da takve van-košarkaške priče ništa dobro ne donose, samo kvare atmosferu".

Mijailović ipak napominje da sa "plavo-bijelima" ima odlične odnose.

"Mi s ekipom Budućnosti nikada nismo ostali u lošim odnosima, jer tu nema ničega ličnog. Ljudi to rade jer možda misle da su neke sudijske odluke bile sporne ili da je neko uticao iza zavjese... Kod nas je uvijek, kad ne ostvarimo rezultate, kriv neko drugi, a mi često tražimo krivce u drugim stvarima. Ja sam gledao sve ove godine šta mogu da promijenim kod sebe, šta mogu da promijenim u svom timu", kazao je i dodao:

"Negujemo odnose i sa crnogorskim klubovima, slovenačkim, hrvatskim, a sada i u Evroligi. Gdje god smo gostovali, dočekani smo na najvećem mogućem nivou. Jedino nisam gledao utakmicu sa predsjednikom Crvene zvezde".

KAD SAM DOŠAO MUTA NIKOLIĆ JE IMAO 300.000 EURA BUDŽETA, DANAS IMAMO 23 MILIONA

Govorio je predsjednik Partizana o svojim počecima, na čelu kluba.

"Sada, poslije sedam godina rada, Partizan je veliki klub. Kada sam došao, Partizan je imao 80 bivših igrača na plati, devet trenera i desetog koji je radio u KKP-u. Borio sam se da vratimo dugove i stabilizujemo klub, što smo potpuno uspjeli".

Uporedio je i budžeta tada i danas.

"Muta Nikolić je imao budžet od 300.000 eura kada sam došao u klub, a sada imamo 23 miliona. Mojim radom, djelom pomoći države, ali ta pomoć se zaslužuje normalnim odnosima, kao i zahvaljujući navijačima koji imaju ogroman udio u svemu ovome jer kupuju karte... Svi smo zajedno stvorili veliku sinergiju".

Prelazak u "Arenu" donio je finansijsku stabilnost.

"Donio sam odluku da pređemo u Arenu iz Pionira, i to je, uz povratak Željka Obradovića, moj najbolji strateški potez. Da napravimo normalan sistem, i danas imamo gotovo 80 odsto sopstvenih prihoda, punimo budžet, vratili smo dugove, ušli u programski reprogram. Sada živimo kao normalan klub, veliki evropski klub, koji poštuje državu i svoje navijače. Tada su me kritikovali da želim da ubijem atmosferu iz Pionira prelaskom u Arenu, a danas imamo 10 miliona eura prihoda od karata, dok bismo u Pioniru imali osam puta manje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније