Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

13. 10. 2024. 18:08 >> 18:44

Kenijka Čepngetič slavila na maratonu u Čikagu, uz novi svjetski rekord

Kenijska atletičarka Rut Čepngetič pobijedila je danas na maratonu u Čikagu i ujedno postavila novi svjetski rekord.

Čepngetič je slavila rezultatom dva sata, devet minuta i 57 sekundi i oborila rekord koji je do danas pripadao Tigist Asefi iz Etiopije od 2:11,53 sekunde.

"Osjećam se sjajno. Veoma sam ponosna na sebe, dobro sam radila za pobjedu i svjetski rekord. Ostvario mi se san. Borila sam se misleći na svjetski rekord, zahvalna sam", rekla je Čepngetič.

To je drugi svjetski rekord u posljednje dvije godine na maratonu u Čikagu, nakon što je prošle godine najbolji rezultat postavio Kenijac Kelvin Kiptum, koji je u februaru poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Čepngetič je rekord posvetila njemu.

"Ovaj sjvetski rekord posvećujem Kelvinu Kiptumu, pošto je možda mogao da odbrani titulu i ponovo postavi novi rekord. Ovaj svjetski rekord se vraća u Keniju. Toliko sam srećna, ne znam kako to da objasnim", navela je Čepngetič.

Istakla je da joj i lijepo vrijeme pomoglo.

"Ove godine vrijeme je bilo savršeno. Bila sam bolje pripremljena, spremala sam se još od Londona. Ovaj svjetski rekord bio mi je u mislima", navela je 30-godišnja Kenijka.

Drugo mjesto u današnjoj trci pripalo je Sutumi Kebede iz Etiopije sa sedam minuta i 36 sekundi zaostatka, dok je kao treća završila Kenijka Irina Čeptaj sa 2:17,51.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Kenijac Džon Korir sa 2:02,43 sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније