Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.L.B./Beta/Rts.rs

15. 08. 2024. 10:41 >> 10:45
2

RAT U UKRAJINI

Rusija evakuiše stanovništvo; Kijev: Oboreno 29 ruskih dronova

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštavaju da su oborile svih 29 dronova koje je tokom noćnog napada lansirala Rusija iznad osam ukrajinskih regiona.

Iz Belogorodske oblasti je evakuisano 300 stanovnika, od kojih su 280 djeca, koji su stigli na Stavropoljsku teritoriju, saopštava Moskva. Rusija je donijela odluku i o obaveznoj evakuaciji stanovnika Gluškova u Kurskoj obasti.

Moskva: Četiri civila povrijeđena u Belgorodskoj oblasti, evakusisano gotovo 300 djece

Četiri civila povrijeđena su u ukrajinskom napadu dronovima na grad Šebekino u ruskoj Belgorodskoj oblasti, saopštio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

"Grad Šebekino napadnut je dronovima ukrajinskih oružanih snaga. Četiri civila su povrijeđena, uključujući dva radnika hitne pomoćni", napisao je na Telegramu, a prenosi TASS.

Iz Belogorodske oblasti je evakuisano 300 stanovnika, od kojih su 280 djeca, koji su stigli na Stavropoljsku teritoriju, saopštava pres-služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ruski PVO sistemi tokom noći i rano jutros oborili dva ukrajinska drona.

Vazdušne snage Ukrajine: Oboreno svih 29 ruskih dronova

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštavaju da su oborile svih 29 dronova koje je lansirala Rusija iznad osam ukrajinskih regiona tokom noćnog napada, za koji su zvaničnici rekli da je prouzrokovao samo manju štetu.

Rusija je takođe lansirala tri vođene rakete "kh-59" tokom napada, navodi se u saopštenju vazduhoplovnih snaga.

Guverner centralnog regiona Čerkasi rekao je da su krhotine oštetile prozore jednog privatnog preduzeća, dok su guverneri Kijevske, Poltavske i Kirovogradske oblasti prijavili da nema pogotka u infrastrukturi ili žrtava.
Guverner Nikolajvske oblasti rekao je da su tamošnje vazduhoplovne snage oborile pet dronova ne iznoseći detalje o šteti.

Još osam dronova oboreno je iznad južnog regiona Hersona, rekao je guverner oblasti.

U raznim ruskim napadima u ovom regionu tokom proteklog dana poginula je jedna osoba, a povrijeđeno je još 13, rekao je šef oblasti.

Obavezne evakuacija stanovnika Gluškova u Kurskoj obasti

Regionalni štab Kurske oblasti donio je odluku o obaveznoj evakuaciji stanovnika naselja Gluškovo u Kurskoj oblasti, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Aleksei Smirnov na svom Telegram kanalu.

"Proces evakuacije lokalnih stanovnika koordinisaće snage reda, vojska, lokalna administracija i članovi Kurskog centra Patriot. Molim sve da se pridržavaju preporuka", napisao je Smirnov, prenosi RIA Novosti.

Ranije u srijedu, pres-služba ruskog ministarstva za vanredne situacije je saopštila da je većina stanovnika pograničnih područja prebačena na bezbjedna mjesta.

Navodi se da se trenutno u privremenim prihvatnim centrima nalazi više od osam hiljada ljudi, uključujući više od 2.500 djece.

Ujutru 6. avgusta, ukrajinske jedinice su pokušale da osvoje dio teritorije u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније