Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.L.B./Beta

13. 08. 2024. 20:32 >> 20:44
2
Čitaj mi:

pogranična područja Rusije

Zelenski: Ukrajinska vojska kontroliše 74 lokaliteta u Kurskoj oblasti

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je izjavio da je vojska njegove zemlje stavila pod kontrolu 74 lokaliteta na teritoriji Rusije u pograničnom regionu Kursk.

Značajne djelove Ukrajine je 2022. godine okupirala Rusija, potom ih ilegalno anektirala i pokušava da osvoji još ukrajinskih teritorija.

Međutim, prije nedjelju dana Ukrajina je iznenada sa vojskom upala u pogranična područja Rusije, pa su desetine hiljada civila morale da pobjegnu.

Kijev je juče prvi put priznao da su njegove trupe u Rusiji i da drže oko 1000 kvadratnih kilometara teritorije te zemlje.

"Uprkos teškim i intenzivnim borbama, napredovanje naših snaga u Kurskoj oblasti se nastavlja (...). Pod kontrolom Ukrajine su 74 lokaliteta", napisao je Zelenski na Telegramu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније