Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.Č.J. [ RSE ]

22. 07. 2024. 12:34 >> 12:35
1
Čitaj mi:

povrijeđenih nije bilo

Ukrajina preuzela odgovornost za napad na rafineriju u Rusiji

Ukrajinske vlasti preuzele su u ponedjeljak odgovornost za napad dronom na rafineriju na jugozapadu Rusije, gdje je ruska vojska ranije saopštila da je tokom noći uništila 80 ukrajinskih bespilotnih letjelica tokom napada na nekoliko ruskih područja.

Izvori bliski ukrajinskoj odbrani saopštili su da je nekoliko dronova gađalo rafineriju u Tuapsu, gradu na obali Crnog mora u ruskom regionu Krasnodara, gdje je izbio požar, javio je AFP.

"Razjašnjavaju se razmjere štete", dodali su isti izvori navodeći da je riječ o rafineriji ruskog giganta Rosnjeft opremljenoj lučkim terminalom i da je oko 90 odsto njene proizvodnje namijenjeno izvozu.

Ruske regionalne vlasti su na Telegramu saopštile da je požar u rafineriji izbio zbog napada dronovima.

"Kijevski režim je još jednom pokušao da napadne civilnu infrastrukturu u Tuapsu dronovima", navele su ruske vlasti i dodale da je na lice mjesta poslato 100 vatrogasaca.

Prema prvim izvještajima, nema povrijeđenih.

Ukrajina, suočena sa ruskom invazijom više od dvije godine i kojoj je energetska infrastruktura uništena neprekidnim bombardovanjem, sprovodi napade dronom duboko u Rusiji na energetske i logističke lokacije, koje koristi vojska posebno za svoje operacije na ukrajinskom tlu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније