Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

22. 07. 2024. 13:29 >> 13:28

Krapović i Šaranović

VCG i UP zajednički u zaštiti graničnih prelaza i bezbjednosti građana

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) učestvovaće u zajedničkim patrolama sa policijskim snagama duž granice Crne Gore.

To je dogovreno na sastanku ministra odbrane Dragana Krapovića i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem i direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane oni su se sastali kako bi razmotrili modele angažovanja pripadnika VCG u cilju pružanja podrške UP u zaštiti državne granice.

Ministar Krapović je istakao da će Vojska Crne Gore, shodno odlukama Savjeta za odbranu i bezbjednost od 19. jula, pružiti potrebnu podršku policijskim snagama u nadzoru granice, prevenciji ilegalnih prelazaka i svim drugim aktivnostima koje doprinose očuvanju javnog reda i mira.

“Naša zajednička misija je da spriječimo ilegalne aktivnosti i osiguramo bezbjednost građana. Angažovanje vojnih snaga u ovim aktivnostima nije samo reakcija na trenutne izazove, već i dio dugoročne strategije za očuvanje bezbednosti i stabilnosti Crne Gore”, poručio je Krapović.

Sagovornici su razmotrili trenutnu bezbjednosnu situaciju i saglasili se o neophodnim koracima kako bi se odgovorilo svim izazovima, posebno imajući u vidu migrantsku krizu i aktuelnu turističku sezonu.

“Angažovanje vojnih snaga biće sprovedeno u skladu sa zakonskim okvirima i procedurama, a sve aktivnosti će biti koordinirane između Vojske Crne Gore i Uprave policije kako bi se postigli maksimalni rezultati”, naglasio je general Lazarević.

Ministar unutrašnjih poslova naglasio je važnost bliske saradnje MUP-a i Ministarstva odbrane.

"Neophodno je da sve državne institucije rade zajedno kako bi očuvali sigurne granice. Zajedničko djelovanje Uprave policije i Vojske Crne Gore predstavlja ključni korak ka postizanju tih ciljeva", kazao je Šaranović.

Direktor UP, Zoran Brđanin, istakao je da mješovite granične patrole pripadnika VCG i UP daju dobre rezultate još od 2018., od kada postoji takav vid saradnje u zaštiti granica Crne Gore.

"Na sastanku je dogovoreno da će pripadnici Vojske Crne Gore učestvovati u zajedničkim patrolama sa policijskim snagama duž granice. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane će nastaviti da blisko sarađuju i koordiniraju svoje aktivnosti kako bi se osigurala maksimalna efikasnost u zaštiti državnih granica i očuvanju bezbjednosti građana", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније