Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

22. 07. 2024. 13:13 >> 13:14
Čitaj mi:

Predsjednica Skupštine Glavnog grada

Borovinić Bojović ugostila medicinsku sestru koja je spasila život putniku na aerodromu

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović upriličila je danas prijem za medicinsku sestru Snežanu Magoč koja je prije tri dana spasila život putniku na podgoričkom aerodromu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Borovinić Bojović je upriličila prijem kako bi u ime građana Podgorice i u svoje lično ime, izrazila poštovanje prema njenoj pravovremenoj, profesionalnoj i stručnoj reakciji.

Borovinić Bojović je istakla da joj je čast i zadovoljstvo kao ljekarki koja obavlja funkciju predsjednice Skupštine Glavnog grada, da afirmiše odgovoran i stručan rad medicinske radnice koji je za rezultat imao spašavanje ljudskog života.

"Uvijek se radujem kada mogu da doprinesem da se pažnja naše javnosti usmjeri na pozitivne primjere nečijeg rada, ponašanja ili djelovanja. Posebno mi je drago što je ovoga puta riječ o medicinskoj radnici i što govorimo o sačuvanom ljudskom životu. Snežana je svojim primjerom skrenula pažnju upravo na svoju struku i na značaj koji ona ima kako za društvo, tako i za pojedinačne sudbine. Neko će možda reći da je ona samo radila svoj posao ali svi znamo da se posao može obavljati na razne načine, pa kada ga neko obavlja savjesno, odgovorno i stručno to treba zapaziti, pohvaliti i nagraditi. Naravno, iz sopstvenog iskustva znam da joj je sigurno najveća nagrada to što je nekome spasila život, jer svijest da ste to uradili ne može se porediti ni sa čim. Podgorica će uvijek ukazivati zahvalnost i pažnju ovakvim plemenitim postupcima i primjerima. Što više to budemo činili kao društvo, kao zajednica, i sami ćemo biti plemenitiji – istakla je Borovinić Bojović, poželjevši svojoj gošći sreću u daljem životu i radu" navela je ona.

Magoč je tokom popodnevne smjene na Aerodromu Podgorica, gdje je zaposlena, prva stigla do putnika koji u tom trenutku nije disao. Nakon tri puta ponovljene kardio-pulmonalne reanimacije uspjela je da ga vrati u život i tako ga spasi, budući da se ovaj pacijent, prema podacima iz iz KCCG, sada oporavljen.

Magoč je istakla da joj je sa njom u reanimaciji učestvovao dr Vido Vujović i koleginica Seka Radošević koja je prva stigla na lice mjesta.

"Duboko sam ganuta i ponosna na reagovanje kompletnog tima našeg Aerodroma, na čelu sa šefom smjene Igorom Popovićem. Bezbjednost i sigurnost na Aerodromu je u svakom trenutku bila na najvećem nivou. Transportni radnici i policija odradili su fantastičan posao, a hitna pomoć je jako brzo stigla. Ovaj slučaj je potvrdio da je timski rad neprocjenjivo važan i mislim da smo našim ukupnim reagovanjem u ovom slučaju svima jasno stavili do znanja da su putnici na podgoričkom aerodromu bezbjedni i sigurni", poručila je Magoč.

Borovinić Bojović je na kraju susreta poklonila Magoč sabrana djela Marka Miljanova. Sastanku su prisustvovali i odbornici Stefan Vešović i Aleksandar Saša Zeković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније