Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

22. 07. 2024. 15:18 >> 15:18
Čitaj mi:

dps

Nikolić: Parlamentarna većina krši Ustav i Poslovnik Skupštine CG

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić kazao je da parlamentarna većina krši Ustav i Poslovnik Skupštine Crne Gore.

"Parlamentarna većina odlučila je na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine da u susret sjutrašnjoj sjednici prekrši Ustav i Poslovnik, organizujući raspravu o izboru vlade u okviru tačke izbori i imenovanja sa ograničenjem u trajanju rasprave od tri sata, a da poslanicima još uvijek nije dostavljen prijedlog nove strukture vlade, niti imena kandidata za ministre", kazao je Nikolić.

On je naveo da su predstavnici vlasti kojima su, kako je kazao, puna usta vladavine prava, planirali da sjutra biraju ministre u ministarstvima koja još uvijek ne postoje.

"Pored toga što od apostolske vlade od 12 ministarstava idemo prema najbrojnijoj vladi u Evropi, to istovremeno znači da nijesu ispunjeni procesni uslovi, da takozvana 'rekonstrukcija Vlade', može da se obavi u okviru tačke izbori i imenovanja, jer formiranje novih ministarstava podrazumijeva promjenu strukture vlade, za koju su predviđene jasno utvrđene procedure", navodi Nikolić u saopštenju.

Ističe da je Poslovnikom Skupštine Crne Gore precizno definisano da predlog promjene u sastavu vlade i razrješenja funkcionera moraju biti dostavljeni poslanicima najkasnije tri dana prije dana određenog za održavanje sjednice, što nije učinjeno.

"Doživljaj parlamentarne većine o vladavini prava važi onoliko koliko se to podudara sa njihovim političkim interesom. Koga briga za zakone, Ustav, Poslovnik Skupštine Crne Gore, principe i vrijednosti. Važnija je Olimpijada od Ustava i Poslovnika. Ali, ničija nije gorela do zore", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније