Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Mina ]

22. 07. 2024. 13:08 >> 13:08
Čitaj mi:

u dohi

Izraelska delegacija u četvrtak ide na pregovore o prekidu vatre

Delegacija koju predvodi šef izraelskog Mosada, David Barnea, otputovaće u četvrtak u Dohu na pregovore o prekidu vatre i sporazumu o međusobnoj razmjeni zarobljenika u Pojasu Gaze.

Iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua kazali su da će izraelski pregovarački tim predvođen Barneom u četvrtak otići u Dohu na indirektne pregovore s Hamasom.

Prema izvještajima izraelskih medija, Netanjahu se prije posjete Vašingtonu sastao sa bezbjednosnim kabinetom i razgovarao o dogovoru koji je postignut u pregovorima, prenosi Anadolija.

Navedeno je da izraelska delegacija radi na formulisanju dva nova uslova na kojima je Netanjahu insistirao u pregovorima, u skladu sa sporazumom.

Uz nacrt predloga o prekidu vatre koji su pripremile Sjedinjene Američke Države (SAD), Netanjahu je tražio "uslove za uspostavljanje kontrolnog mehanizma za Izrael koji će kontrolisati graničnu liniju Gaze i Egipta i spriječiti povratak elemenata Hamasa na sjever Gaze".

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da želi uspjeh Netanjahuu, koji će se sjutra u Bijeloj kući sastati sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom.

Ističući da postoji ograničena mogućnost za oslobađanje izraelskih zarobljenika, Galant je kazao da je izraelska bezbjednosna agencija "potpuno podržala" pregovarački tim da se vrati sa dogovorom.

Porodice izraelskih zatvorenika u Pojasu Gaze kritikovale su Netanjahua što je otputovao u SAD bez potpisivanja sporazuma o razmjeni zatvorenika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније