Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

18. 09. 2024. 09:17 >> 09:17
Čitaj mi:

korišćeni za napade u Libanu

Eksplozivni pejdžeri proizvedeni u Mađarskoj

Pejdžeri koji su korišćeni u napadima u Libanu proizvela je kompanija sa sjedištem u Budimpešti, koja je imala ovlašćenje da koristi robnu marku tajvanske kompanije "Gold Apollo".

Pejdžere je proizvela BAC Consulting KFT, sa sjedištem u glavnom gradu Mađarske, saopštila je danas "Gold Apollo", koja ističe da je za "proizvodnju isključivo odgovorna BAC".

Stručnjaci vjeruju da je eksplozivni materijal stavljen u pejdžere prije njihove isporuke i upotrebe.

Predsjednik "Gold Apollo" Hsu Čing-kuang rekao je novinarima danas da je njegova kompanija imala ugovor o autorizaciji sa kompanijom BAC posljednje tri godine.

Najmanje devet ljudi je ubijeno i 2.800 je ranjeno kada su pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha istovremeno eksplodirali u Libanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније