Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

18. 09. 2024. 06:42 >> 09:21
Čitaj mi:

danas otvaranje

Za Kliniku 7,3 miliona, imaće savremenu opremu

U Kliničkom centru Crne Gore danas će biti otvorena Klinika za psihijatriju, potvrđeno je Portalu RTCG nezvanično iz Vlade. Otvaranju će, između ostalog, prisustvovati premijer Milojko Spajić, ministar zdravlja Vojislav Šimun i ostali zvaničnici. 

Kako je ranije saopšteno, u sklopu klinike će postojati dvije funkcionalne cjeline.

"U pitanju je klinika za adultne pacijente. Takođe, po prvi put Crna Gora će imati i adekvatni smještajni kapacitet za pacijente mlađe od 18 godina", saopštili su iz KCCG početkom godine.

Tada je najavljeno da će se u ovoj zdravstvenoj ustanovi obaviti prva transplatacija matičnih ćelija. U tu svrhu se, kako je tada rečeno, pravi takozvana sterilna soba.

Istovremeno je napomenuto da se radi o prilično skupim metodama, koje se kreću do 150.000 eura po jednom pacijentu.

"Nije sve u novcu. Mi smo željni da savremene metode izvodimo u svojoj zemlji, a i pacijentima će biti lagodnije da budu tretirani u svojoj zemlji", saopštili su iz KCCG-a ranije.

Podsjetimo, radovi na novoj Klinici za mentalno zdravlje (psihijatriju) su otpočeli krajem jula 2022. godine. Ukupna ugovorena vrijednost projekta izgradnje i opremanja je 7,314,390.72 eura.

"Ova klinika će postati ključna podrška našim građanima, pružajući im adekvatnu i stručnu pomoć kada se suoče s teškoćama", naveli su ranije iz Ministarstva zdravlja.

Posebno je značajno što je prvi put u Crnoj Gori izdvojena Dječija klinika za psihijatriju koja će voditi brigu o ovoj najosjetljivoj populaciji.

Nova klinika će biti opremljena savremenom opremom, što olakšava dijagnostiku, terapiju i praćenje pacijenata, kao i rad i boravak medicinskog osoblja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније