Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

17. 09. 2024. 19:38 >> 19:57
3
Čitaj mi:

PEJOVIĆ ZA TVCG

Rezultati popisa biće objavljeni 15. oktobra

Direktor Uprave za statistiku Monstat Miroslav Pejović saopštio je u Dnevniku Televizije Crne Gore da će rezultati popisa stanovništva biti objavljeni 15. oktobra.

"Konačni rezultati popisa biće objavljeni 15. oktobra. Treba istaći da će tog dana biti objavljeni podaci o ukupnom broju stanovnika Crne Gore po opštinama, o polnoj i starosnoj strukturi, o etničko-kulturološkim obilježjima, državljanstvu, a onda će narednih dana uslijediti sukcesivno objavljivanje saopštenja o drugim karakteristikama stanovništva", kazao je Pejović. 

Pejović je kazao da je softver za provjeru podataka završen, kao i revizija koda softvera. Napomenuo je da su u toku revizije dobili četiri preporuke koje su primijenjene. 

"Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga slijedi njegovo puštanje u produkciju od 1. oktobra. Građani će moći da provjere podatke od 1. do 7. oktobra", kazao je Pejović. 

Monstat će, kako je rekao, do 1. oktobra upariti podatke sa registrom iz MUP-a i završiti posljednju fazu obrade podataka. 

On je napomenuo da je sporazumom koji je Vlada potpisala sa opozicijom i nacionalnim savjetima predviđena mogućnost kontrole unešenih podataka na određenom uzorku, što do danas nije sprovedeno.

On je apelovao na članove parlamentarnog odbora da se to izvrši.

Popis stanovništva izvršen je u decembru 2023. godine. Prema preliminarnim rezultatima objavljenim u januaru, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika.

Pejović je najavio sprovođenje popisa poljoprivrede koji će se sprovesti od 1. oktobra do 1. decembra i koji će biti ključni izvor podataka za donosioce odluka, vođenje agrarne politike, ali i same poljoprivrednike. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније