Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

17. 09. 2024. 12:35 >> 14:14
Čitaj mi:

STUDENO KOD DANILOVGRADA

Blokada puta: Traže da goveda budu zakopana na drugoj lokaciji

U naselju Studeno kod Danilovgrada grupa građana blokirala je saobraćajnicu jer su nezadovoljni odlukom da eutanazirane krave, zaražene kju groznicom, budu zakopane na toj lokaciji.

Kako su za Portal RTCG kazali mještani, eutanazirane krave su već zakopane, a oni traže da zaražena goveda budu iskopana i premještena na drugu lokaciju.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović demantovao je juče, kako je naveo, sve zlonamjerne insinuacije u vezi sa procesom ukopavanja eutanaziranih grla zaraženih kju groznicom na lokaciji koja se nalazi 30 kilometara od Danilovgrada, a sedam kilometara od Studenog.

Poručio je da se lokacija, koja je u svojini države Crne Gore, ne nalazi u blizini vodoizvorišta i ne predstavlja nikakvu prijetnju ni za životnu sredinu niti za zdravlje stanovništva.

Upravo suprotno tvrde mještani koji su blokirali rejon u naselju Studeno. Oni su nam poslali i fotografiju uz tvrdnju da se tokom transporta goveda dešavalo i da krave ispadaju iz kamiona.


Mještani su nam poslali i video snikam uz tvrdnje da se zaražene krave ukopavaju 50-ak metara od katuna i koliba. 

Vlado Lakić, sekretar Udruženja stočara iz Danilovgrad kazao nam je da nigdje nema rješenja po kojem opština proglašava lokaciju stočnim grobljem. 

“Zbog toga mještani sa pravom zabrinuti djeluju ovako”, poručio je Lakić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније