Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj.

31. 08. 2024. 21:19 >> 21:20

RAT

Počela vakcinacija djece u Gazi, očekuje se pauza u borbama

U središtu Pojasa Gaze danas je počela kampanja vakcinacije protiv dječje paralize, dan uoči stupanja na snagu humanitarne pauze u borbama kako bi se to omogućilo.

“Ekipe Ministarstva zdravlja, UNRWA-e i nevladinih organizacija počele su danas kampanju vancinacije protiv dječje paralize u središtu Pojasa Gaze”, rekao je direktor za hitnu pomoć pri Ministarstvu zdravlja vlade Hamasa, Musa Abed.

Prvi slučaj dječje paralize potvrđen je nedavno kod desetomjesečnog djeteta u Pojasu Gaze, gdje je ta bolest iskorijenjena prije 25 godina.

Ujedinjene nacije su zbog rata u Pojasu Gaze, koji je počeo 7. oktobra prošle godine Hamasovim napadom na Izrael, poslale 1,2 miliona doza vakcina koje se uzima na usta u obliku kapljica.

Potrebne su dvije doze vakcina s mjesec dana razmaka.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je u četvrtak da su izraelske vlasti pristale na nekoliko „humanitarnih pauza“ od po tri dana u Gazi da bi se omogućila vakcinacija 640 hiljada djece protiv dječije paralize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније