Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

31. 08. 2024. 18:44 >> 18:44
1

reagovanje

DPS: Tužilaštvo namjerno žmuri na rad Savjeta RTCG

Demokratska partija socijalista saopštila je da tužilaštvo nastavlja da žmuri na, kako su kazali, nezakoniti rad Savjeta RTCG. Oni su optužili Savjet da je produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a.

“U ovoj državi se već četiri godine svaka procedura izbora svodi na vještinu manipulacije i pokušaj zaobilaženja zakona, u kojoj je najvažnije da neko nekog prevari i ostvari politički uticaj tamo gdje ne bi smio da bude prisutan”, navodi se u saopštenju.

Zato ih, kako dodaju iz DPS-a ne čudi današnji način izbora prvog čovjeka RTCG.

“Netransparentan proces, pravni brlog u kome se silom, političkom moći i uticajem pokušava nametnuti rješenje za direktora Javnog servisa. Pod ovom vlašću, koja tako lijepo već četiri godine „osvježava“ sve institucije, svaka stvar se svodi na izigravanje zakona i logike, pa tako i procedura izbora direktora RTCG”, navode iz DPS-a.

Poručili su da je jasno da je vlast planirala da ovako izgleda ovaj proces.

“Kao što je jasno da su se institucije a prije svega tužilaštvo namjerno pravili da ne vide ono što se mjesecima dešava u Savjetu RTCG, koji je politički postavljen da bude produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a. Vjerujemo da će profesionalno tužilaštvo, kad padom ove vlasti bude uspostavljeno, ispitati sva nepočinstva i prevare kojima su sve tri vlade, od 2020. uništavale i unižavale institucije – od policije do Javnog servisa”, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније