Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Lalević [ TVCG ]

31. 08. 2024. 19:51 >> 22:25

POGLEDAJTE

Ekipa TVCG na putu sa presretačem: Za osam mjeseci kažnjeno 4.000 vozača

Bili smo u patroli crnogorskim cesatma sa takozvanim presretačem. Ova jedinica MUP-a danonoćno je na terenu u pokušaju da kaznama smanji crnu statistiku na našim drumovima i utiče na svijest vozača.

Subota,gužva na putu ka Budvi. Povod mnogima da ubrzaju i to više nego što je dozvoljeno. U trci za vremenom brzina na drumovima sastavni je dio našeg života. A gdje je brza vožnja tu je jedinica saobraćajne policije poznatija kao presretači. 24 sata na drumovima. Našoj ekipi u patrli s njima nije dugo trebalo da zabilježi prvi prekršaj.  

Kazna za ovo prekoračenje je 80 eura, ali će biti umanjena ukoliko je platite na lice mjesta, a ovaj par iz Slovačke je bez mnogo pitanja, što je nama svojstveno u saobraćaju, to i uradio. Ova brzina skoro je pa zanemarljiva pri onoj na koju su nedavno registrovali na auto-putu .

“Najveća snimljena brzina je prije otprilike dva mjeseca na auto-putu je 221, da bi stigli to vozilo u jednom momentu smo morali da idemo i preko 250. No, ni brzina nekada nije najveća opasnost. Preticanja, nagli prelasci u brzu traku, situacije su koje iznenade i presretače, zbog kojih često zakoče u poslednjem trenutku. No, manje iskusni neće imati takav refleks pa su udesi ovog ljeta bili svakodnevni”, kazao je saobraćajni policajac Igor Mrdak.

Da smo najsolidarniji u saobraćaju potvrđuju naši sagovornici, jer se nakon prvog zaustavljanja putem vajber grupa vrlo brzo proširi informacija da je na nekom putnom pravcu presretač. Ipak, nema mjesta opuštanju.

“Mi smo na putnom pravcu Podgorica- Budvanajčešće, tu smo skoro svaki dan i samim tim najviše prekršaja napišemo na tom putnom pravcu, ali to ne znači da na drugim putnim pravcima nema prekršaja, ima i prema Baru i na auto- putu i prema Nikšiću”, kazao je Mrdak.

Od početka godine kažnjeno je preko 4.000 vozača na našim drumovima. A i dobro ste prošli ukoliko novcem možete platili kaznu.  Brza vožnja može vas koštati i slobode.

Ukoliko u naseljenom mjestu prekoračite ograničenu brzinu za 70 km slijedi kazna zatvora od 15 do 60 dana. Ni presretači ni zaprijećena kazna zatvora ne mogu vas sačuvati. Odgovornost za život u našim je rukama onog trenutka kad sjednemo za volan – zato sigurno do odredišta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније