Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

31. 08. 2024. 18:52 >> 18:52
1

MILATOVIĆ-KASANOF

Potvrđena snažna saradnja i strateško partnerstvo između Crne Gore i SAD-a

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je na sastanku sa sa novim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, potvrđena snažna saradnja i strateško partnerstvo između Amerike i Crne Gore. Saglasni su i da bi AD mogle dodatno da pomognu u promovisanju ubrzanja našeg evropskog puta, kazao je Milatović.

 

Milatović i Kasanof su se sastalii na marginama  bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Pragu.

„Ovo je bio prvi sastanak između novog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država  gospodina Saše Kasanofa i mene. Znate da je on skoro postavljen na tu funkciju  umjesto Gabrijela Eskobara. Potvrđena je snažna saradnja i strateško partnerstvo  između Amerike i Crne Gore. Mislim da je to važna poruka. Takođe, složili smo se da  bi SAD mogle dodatno da pomognu u promovisanju ubrzanja našeg evropskog puta”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Podsjetio je da je američki glas u Briselu takođe vrlo važan.

“I ono što je vrlo važno i što sam  istakao i u okviru razgovora je da radimo dodatno na intenziviranju naše ekonomske  saradnje, kroz dodatno stavljanje fokusa na ekonomski dijalog. Mislim da su to sve  važna pitanja. Crna Gora je kredibilna NATO saveznica i mislim da Amerika to vrlo  dobro zna”, naveo je Milatović.

Razgovarali su i o određenim izazovima na našem putu ka punopravnom  članstvu u Evropskoj uniji.

”Svakako da imamo snažnu i tehničku podršku SAD-a, prije  svega u dijelu vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i to će  tako biti i u narednom periodu“, poručio je nakon sastanka predsjednik Milatović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније