Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

25. 08. 2024. 09:43 >> 09:43

Pavel Durov

Osnivač Telegrama uhapšen u Francuskoj

Izvršni direktor aplikacije za razmjenu poruka Telegram Pavel Durov uhapšen u Francuskoj, prenose tamošnji mediji.

Pavel Durov, milijarder, osnivač i izvršni direktor aplikacije za razmjenu poruka Telegram, uhapšen je u subotu uveče na aerodromu Burže kod Pariza, saopštile su TF1 TV i BFM TV, pozivajući se na neimenovane izvore, javlja Rojters.

Durov je putovao u svom privatnom avionu, objavio je TF1 na svojoj veb stranici, dodajući da je Durov uhapšen u Francuskoj u okviru preliminarne policijske istrage.

TF1 ​​i BFM su rekli da je istraga bila fokusirana na nedostatak moderatora na Telegramu i da policija smatra da takva situacija omogućava da se preko te aplikacije za razmjenu poruka neometano odvijaju kriminalne aktivnosti.

Telegram nije odgovorio na Rojtersov zahtjev za komentar.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija takođe nisu komentarisali hapšenje Durova.

TF1 ​​javlja da je Durov putovao iz Azerbejdžana i da je uhapšen oko 20 časova.

Telegram, čije je sjedište u Dubaiju, osnovao je Pavel Durov koji je rođen u Rusiji. Nju je napustio 2014. nakon što je odbio da se povinuje zahtjevima da se ugase opozicione zajednice na svojoj društvenoj platformi, a koju je prodao.

Durov, čije bogatstvo Forbs procjenjuje na 15,5 milijardi dolara, je rekao da su neke vlade pokušale da izvrše pritisak na njega, ali aplikacija, koja sada ima 900 miliona aktivnih korisnika, treba da ostane „neutralna platforma“, a ne „igrač u geopolitici“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније