Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Vukoman Kljajević [ A.M. ]

25. 08. 2024. 12:01 >> 12:01
2

zbog rekonstrukcije puta rožaje - špiljani

Broj putnika na GP Dobrakovo opao u odnosu na prošlu godinu

Od početka turističke sezone, saobraćaj na graničnom prelazu Dubrakovo je pojačanog intenziteta, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Crne Gore. Zadržavanje putnika na graničnom prelazu je do 30 minuta. Najveća zadržavanja putnika su u jutarnjim satima na ulazu u Crnu Goru i u popodnevnim satima na izlazu iz Crne Gore, kazao je Pomoćnik komandira za graničnu policiju u stanici Granične policije Bijelo Polje Dusko Veličković za Radio Crne Gore.

"Kako se turistička sezona bliži kraju, poslednjih nekoliko dana bilježi se povećan broj putnika na izlazu iz Crne Gore. Od početka avgusta do danas, na graničnom prelazu Dubrakovo evidentirano je 570.472 putnika, dok je u istom periodu 2023. godine evidentirano 696.098 putnika. Računajući od 1. jula do današnjeg dana, na graničnom prelazu Dubrakovo evidentirano je 1.156.000 putnika, dok je u istom periodu prošle godine evidentirano 1.363.687 putnika", kazao je on.

Kaže da je razlog smanjenja broja putnika je završetak rekonstrukcije puta Rožaja–Špiljani i otvaranje tunela na Jelovici, što je u velikoj mjeri skratilo put od crnogorskog primorja.

"Ovo je na graničnom prelazu Dračenovac u avgustu mjesecu dovelo do povećanja broja putnika za 53% u odnosu na isti period prošle godine. Najveći broj putnika koji dolaze u Crnu Goru su iz zemalja regiona, s tim da se svake godine bilježi porast putnika kako iz zemalja Evropske unije, tako i iz drugih zemalja", istakao je on.

Kako kaže, što se tiče procedura prilikom prelaska državne granice, putnici moraju imati važeće putne isprave potrebne za prelazak državne granice za sebe i vozilo.

"Poželjno je da ih pripreme prije dolaska na granični prelaz kako bi njihovo zadržavanje bilo što kraće. Ovom prilikom apelujemo na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju", zaključio je Veličković.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније