Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Media biro ]

25. 08. 2024. 12:15 >> 12:15
3
Čitaj mi:

kordić

Žičara “Kotor – Lovćen” uspješan turistički projekat

Ministar turizma u Vladi Crne Gore Simonida Kordić posjetila je žičaru “Kotor – Lovćen”, te tom prilikom istakla da je riječ o uspješnom turističkom projektu koji je ove sezone i zvanično počeo da radi u punom kapacitetu.

"Izuzetno je interesantno da je tokom ove sezone žičara prevezla preko 100.000 posjetilaca. To je i recept kako se i na drugim mjestima u Crnoj Gori na sličan način mogu valorizovati neka ranija ulaganja, ali i budući projekti u turizmu", kazala je Kordić.

Posebnu pažnju je skrenula na dodatne sadržaje poput vožnje bobom, biciklizma i ponudi kafića i restorana, što je bitno za formiranje ponude kakvu očekuje savremeni turista.

"Taj model treba imati na umu i kada govorimo o valorizaciji potencijala na drugim mjestima u Crnoj Gori. Znamo da su zimske sezone veoma osjetljive, posebno sa globalnim zagrijavanjem koje dovodi u pitanje hoće li biti snijega, te je uz prevoz žičarom pametno otvarati dodatne sadržaje koji zapravo predstavljaju poseban magnet za turiste koji ne zahtijevaju prevelika infrastrukturna ulaganja, već moderan, pristup turizmu kroz koji se stvara jedna moderna i atraktivna ponuda", ističe ministarka.

Zadovoljstvo zbog današnje posjete, ali i podrške koju dobijaju od Ministarstva turizma izrazio je izvršni direktor žičare “Kotor – Lovćen”, Marko Ćuš.

"Ostvareni rezultati i stečena reputacija među posjetiocima iz cijelog svijeta su potvrdili status žičare kao kapitalnog infrastrukturnog turističkog projekta. Radujemo se da smo danas ministarku Kordić i njene saradnike upoznali sa planovima za dalji razvoj ponude i kompleksa žičare", naveo je Ćuš.

Osim Žičare “Kotor – Lovćen”, Kordić je skrenula pažnju i na sličan potencijal projekta Žarski kod Mojkovca i značaj povezivanja sa bjelopoljskom stranom.

“Instalacija te žičare i realizacija tog projekta predstavlja jedan od onih prostora gdje se jednim modernim pristupom, uz izgradnju mosta na Tari, može napraviti cjelokupan paket gdje se može omogućiti da turistička sezona na tom potezu traje tokom čitave godine", kazala je Kordić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније