Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M./RTS

25. 08. 2024. 08:36 >> 08:36
2

Rat u Ukrajini

Zelenski: Rusija započela rat, i prešla sve granice

Rat u Ukrajini – 913. dan. Volodimir Zelenski je povodom proslave Dana nezavisnosti Ukrajine rekao da je Rusija ta koja je započela rat, i ne samo da je povredila suverene granice Ukrajine, već i prešla sve granice surovosti i zdravog razuma. Kremlj je izvijestio da je Vladimir Putin obaviješten o situaciji u Kurskoj oblasti i da je izdao potrebna uputstva vojnom vrhu Moskve. Dešavanja pratite na CdM-u.

Ukrajina proslavila Dan nezavisnosti

Odbrambene snage Ukrajine su na Pokrovskom pravcu odbile 31 napad ruske vojske, saopštio je Generalštab Ukrajine.

Moskva je izvijestila da je ruska avijacija izvela udare po rezervnom sastavu Oružanih snaga Ukrajine na području 15 naselja Sumske oblasti, uključujući i grad Sumi.

Ukrajina je proslavila Dan nezavisnosti prilikom kojeg su Kijevu pristigle čestitke saveznika.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da operacija u regionu Kursk učinjena kao preventivni udar i kako bi zaustavili napad ruskih snaga na sjeveru zemlje i prema regionalnom gradu Sumi.

Vladimir Putin obaviješten je o situaciji u Kurskoj oblasti, saopštio je Kremlj. Ruski predsjednik se sastao sa vojnim vrhom prilikom kojeg je izdao potrebna uputstva vojsci.

Predsjednik SAD Džo Bajden je razgovarao sa Zelenskim, i tom prilikom najavio novi paket pomoći Kijevu od 125 miliona dolara.

Ruski patrijarh Kiril je pozvao crkvene poglavare i vjerske lidere da stanu u zaštitu kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve, nakon što je Kijev zabranio vjerske organizacije povezane sa Rusijom na svojoj teritoriji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније