Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

25. 08. 2024. 11:29 >> 11:29
Čitaj mi:

SEEbiz.

Fitch: Stope nezaposlenosti rastu u nekoliko razvijenih ekonomija

Stope nezaposlenosti porasle su u posljednjih šest mjeseci u nizu velikih razvijenih ekonomija, navodi Fitch Ratings u izvještaju objavljenom u petak.

Stope nezaposlenosti su u porastu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Velikoj Britaniji, Kanadi, Njemačkoj, Australiji i Švajcarskoj, objavila je bonitetna agencija, prenosi SEEbiz.

Stopa nezaposlenosti u SAD-u porasla je na 4,3 odsto u julu s 3,5 odsto godinu ranije, dok je u Velikoj Britaniji porasla na 4,2 odsto u maju s 3,8 posto u novembru prošle godine.

U Kanadi je nezaposlenost u julu skočila na 6,4 odsto s pet odsto u januaru prošle godine, a u Njemačkoj je u junu porasla na 3,4 odsto s 2,9 odsto u maju prošle godine.

U Australiji je stopa nezaposlenosti porasla na 4,2 odsto u julu, sa 3,5 odsto u junu prošle godine. U Švajcarskoj je procenat onih bez posla u julu porastao na 2,5 odsto, s dva odsto u junu prošle godine.

"ECB, Banka Engleske, Švajcarska nacionalna banka i Banka Kanade smanjile su referentne kamatne stope u posljednja dva do tri mjeseca, a prinosi na desetogodišnje obveznice u SAD-u su pali u iščekivanju smanjenja stope Federalnih rezervi u bliskoj budućnosti", saopštili su iz Fitcha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније