Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

25. 08. 2024. 13:37 >> 13:37
Čitaj mi:

20 hiljada ljudi se prijavilo da volontira

Kamala Haris prikupila 540 miliona dolara donacija

Izborni štab potpedsjednice SAD i kandidatkinje demokrata na predsjedničkim izborima Kamale Haris danas je saopštio da je njena kampanja sakupila 540 miliona dolara donacija za izbornu bitku protiv republikanca i bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Njeni saradnici su saopštili da je zabilježen ogroman porast donacija tokom prošlonedjeljne Demokratske nacionalne konvencije u Čikagu, gdje su Haris i njen kandidat ta potpredsjednika SAD, guverner Minesote Tim Valc, prihvatili nominacije za kandidaturu na novembarskim izborima.

Tramp se takođe pokazao kao uspješni skupljač sredstava, ali izgleda da ga je Haris prestigla. Trampov štab je ranije ovog mjeseca objavio da je prikupljeno 138,7 miliona dolara u julu. Ukupno, 327 miliona dolara do početka avgusta.

Tokom kampanje Kamale Haris, skoro trećina donacija došla je od onih koji prvi put daju novac. Otprilike jedna petina onih koji su prvi put dali donaciju bili su mladi glasači, a dvije trećine žene, grupe koje se vide kao kritične za izbore, koje Haris treba da privuče da bi pobijedila u novembru.

U kampanji Haris primjećuje se porast broja onih koji bi željeli da volontiraju za nju, njih gotovo 20.000 se prijavilo za taj rad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније