Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Tanjug ]

22. 08. 2024. 14:21 >> 14:21
1

Češki Predsjednik

"Mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine vjerovatno neće biti fer"

Češki Predsjednik Petr Pavel ocijenio je da eventualni mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine vjerovatno ne bi bio fer i dodao da je "fantazija" očekivati da Ukrajina povrati kontrolu nad Krimom i dobije odštetu od Rusije.

Prema njegovim riječima, SAD, zajedno sa Kinom, Evropskom unijom i demokratskim zemljama, treba da pritisnu Ukrajinu i Rusiju da pregovaraju o miru, koji, međutim, kako je naveo, neće biti potpuno fer.

"Pravedan mir, ako ga zamislimo kao 100 odsto ili ništa, značio bi vraćanje pune kontrole Ukrajini nad njenom teritorijom, uključujući Krim", primijetio je Pavel, prenosi češki portal Novinki.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније