Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

13. 08. 2024. 12:14 >> 12:15

PJESMA AJZEKA HEJSA u KAMPANJI

Porodica soul ikone prijeti tužbom Trampu zbog povrede autorskih prava

Porodica soul ikone Ajzeka Hejsa traži od Donalda Trampa da prestane da koristi pjesmu ovog američkog muzičara "Hold On, I'm Coming" na svojim predizbornim skupovima.

U pismu poslatom Trampu i njegovom timu, koje je Hejsov sin Ajzak Hejs treći podijelio na društvenim mrežama, Trampu se prijeti tužbom ukoliko ne pristane na zahtjev do 16. avgusta.

U pismu se traži i odšteta od tri miliona dolara zbog korišćenja ove pjesme iz 1966. godine na Trampovim stranačkim skupovima između 2022. i 2024. godine, piše BBC.

Ta pjesma redovno se pušta na Trampovim skupovima, prije i poslije njegovih govora.

Pismo, koje je poslao advokat Džejms Voker, navodi da je Trampova kampanja "namjerno i drsko prekršila autorska prava", te da je nastavila da koristi pjesmu „uprkos ponovljenim zahtjevima da se prestane sa takvim nezakonitim korišćenjem“.

Pjesma je korišćena toliko često da je cifra od tri miliona dolara „značajno umanjena“. Precizirano je da je u 134 prilike korišćena uprkos molbama da se to ne čini. Dodaje se u pismu da će, ukoliko se ne postigne dogovor i dođe do tužbe, porodica Hejs zahtijevati naknadu štete od 150.000 dolara po svakom korišćenju pjesme.

„Sada ćemo se ovim baviti veoma brzo… Donald Tramp predstavlja najgore u pogledu integriteta i klase svojim nepoštovanjem i seksualnim zlostavljanjem žena i rasističkom retorikom“, naveo je Hejsov sin.

Tramp i njegov tim za kampanju nisu komentarisali prijenju tužbom niti navodno kršenje autorskih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније