Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

12. 08. 2024. 22:18 >> 22:27

SLUŽBE NA TERENU

Požari u više opština, kritično bilo u Tuzima, selu Srpska...

Službe zaštite i spašavanja danas su gasile požare u Baru, Budvi, Podgorici, Plužinama, Cetinju i u Danilovgradu saopštio je Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a.

Kako navode u saopštenju u mjestu Brčeli, opština Bar požar je još uvijek aktivan i stanje se prati.

Takođe, u opštini Budva, na Paštrovačkoj gori stanje prate pripadnici Službe zaštite i spašavanja Budva.

“U Podgorici je aktivan požar u mjestu Orasi, gdje se sa vatrenom stihijom bore vatrogasci-spasioci Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada. U Plužinama su usljed vatrene stihije u mjestu Nikoviću ugrožena obližnja domaćinstva”, saopštio je MUP.

Poseban izazov tokom dana bio je požar u Tuzima na brdu Dečić (mjesto Skorać) , gdje su pripadnici Vojske Crne Gore iz vazduha i vatrogasci-spasioci iz Podgorice sa kopna uspjeli da odbrane kuće i lokalnu školu, koje su u jednom trenutku bile ugrožene.

“Požar je još uvijek aktivan i službe su na terenu”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, u zetskom selu Srpska u gašenju požara učestvovali su pripdanici Službi zaštite i spašavanja Glavog grada, Mojkovca i Budve, kao i dvije cistijerne sa posadom Vojske Crne Gore.

Na Cetinju je u mjestu Češljari još uvijek aktivan požar, dok se u danilovgradskim mjestima Štitovo i Studeno ponovo aktivirao požar.

“Pripadnici AHJ MUP-a gasili su požar na području Češljara, opština Cetinje, čime su spriječili dalje širenje požara prema Đinovićima i Cetinju. Protivpožarni avion je tokom leta od 5h i 40m isporučio 51000 litara vode u 17 naleta. Apelujemo na građane da ne pale vatru na otvorenom, posebno u uslovima pojačane opasnosti od požara”, zaključuje se o saopštenju Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније