Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

13. 08. 2024. 13:31 >> 13:32
Čitaj mi:

MVP palestine pozvalo

Međunarodna zajednica da preuzme odgovornost i zaustavi nasilje u Palestini

Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine pozvalo je međunarodnu zajednicu da preuzme pravnu i moralnu odgovornost kako bi zaustavila izraelsko nasilje nad njihovim narodom a posebno palestinskim narodom u okupiranom gradu Jerusalimu i njegovim svetim mjestima.

"Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine osuđuje napad na Svetu džamiju Al-Aksa od strane jevrejskih ekstremističkih setlera i njihovo izvođenje rituala, provokativnih pjesama i plesova u dvorištima ove džamije", navodi se u saopštenju Ministarstva koje je proslijedila Ambasada Države Palestine u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su kazali da su "izraelska ekstremistička vlada i njene okupatorske snage pretvorile Jerusalim u vojnu kasarnu kako bi štitile kolonijalne setlere, što je rezultiralo ograničenjima i kolektivnim kaznama protiv jerusalimskih hrišćana i muslimana".

Ističu da su ti upadi ilegalni i nezakoniti i da su dio izraelskog targetiranja Jerusalima i njegovih hrišćanskih i islamskih svetinja u pripremi za nametanje potpune izraelske kontrole nad njim i njegovu judaizaciju, što, kako su kazali, predstavlja kršenje međunarodnog prava i međunarodnih rezolucija, uključujući UN rezolucije.

Ministarstvo upozorava na opasne posljedice ovih dodatnih izraelskih prekršaja koji, kako su kazali, cijeli region guraju u ponor.

"Ministarstvo poziva međunarodnu zajednicu da preuzme svoju pravnu i moralnu odgovornost kako bi zaustavila izraelska nasilja nad našim narodom uopšteno a protiv palestinskog naroda u okupiranom gradu Jerusalimu i njegovim svetim mjestima posebno. Jerusalim je sastavni dio palestinskih teritorija okupiranih 1967. godine i vječni glavni grad Države Palestine", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније