Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

13. 08. 2024. 13:42 >> 13:42

Jemenski pobunjenici

Huti upali u prostorije UN u Sani i zaplijenili čak i namještaj

Jemenski pobunjenici Huti upali su u sjedište Kancelarije Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Sani i zaplijenili dokumenta, vozila, čak i namještaj.

Visoki komesar UN za ljudska prava Folker Tirk je saopštio da su pobunjenici to uradili još 3. avgusta i tražio da "snage Ansar Alaha (Pokret Huti) napuste prostorije i odmah vrate sve stvari", ali portparol pobunjenika nije odgovorio novinarima na pitanje o tome.

Kancelarija UN za ljudska prava obustavila je ranije svoje operacije na djelovima teritorije koju kontrolišu Huti.

U junu su Huti zarobili više od 60 ljudi koji su radili sa UN i drugim nevladinim organizacijama, saopštila je tada Kancelariji UN za ljudska prava, a pobunjenici rekli da su to pripadnici "američko-izraelske špijunske mreže".

Huti mjesecima napadaju brodove u Crvenom moru kod obala Jemena čime kažu da podržavaju palestinski pokret Hamas u Pojasu Gaze protiv kojeg ratuje Izrael.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније