Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

09. 07. 2024. 19:21 >> 19:22

saopštilo britansko nadzorno tijelo

Eksplozija kraj broda u Adenskom zalivu, napad vjerovatno izveli Huti

Jemenski Huti su, po svoj prilici, danas napali jedan brod u Adenskom zalivu, saopštilo je britansko nadzorno tijelo za pomorski saobraćaj u tom regionu.

Prema navodima Centra za pomorsku trgovinu britanske vojske, kapetan broda prijavio je eksploziju blizu tog plovila, dok je ono prolazilo kraj Ništuna u Jemenu, nadomak granice te zemlje sa Omanom.

Nije saopšten naziv broda ni pod kojom zastavom je plovio, niti kojim je oružjem ono gađano, ali se navodi da je posada bezbjedna.

U saopštenju se ističe da je do napada došlo na najudaljenijim krajevima vodenog puta koji je na meti pobunjenih Huta. Oni rutinski gađaju trgovačke brodove letećim i plovećim dronovima otkako je Izrael počeo napade na Pojas Gaze.

Huti za sada ne komentarišu najnoviji napad. Prethodni se desio 28. juna.

Jemenski pobunjenici, koje podržava Iran, do sada su napali više od 70 brodova. U njima su poginula četiri pomorca, dva broda su potopljena a jedan brod je otet.

Od januara ove godine, SAD gađaju projektilima položaje Huta u Jemenu, ne bi li ih odvratili od napada na trgovačke brodove.

Huti tvrde da napadaju samo brodove koji imaju veze sa Izraelom, ali u praksi su na meti i drugi brodovi, uključujući i oni koji plove za Iran.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније