Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

13. 08. 2024. 14:04 >> 14:04
2
Čitaj mi:

NAKON BLOKADE

Beograd: Ukinuta presuda aktivistima koji su uhapšeni nakon protesta protiv Rio Tinta

Aktivistima koji su privedeni nakon blokade željezničke stanice „Beograd centar“ na protestu protiv kopanja litijuma u Beogradu, ukinuta je presuda i izlaze na slobodu, potvrdio je za N1 njihov advokat Marko Pantić.

To je za N1 potvrdio njihov advokat Marko Pantić.

„Javljali su nam da je ukinuta presuda, da je usvojena žalba, da će predmet ići u redovan postupak. Pozvao sam sud, i od njih sam dobio potvrdu da je to tako i da će uskoro odluka biti objavljena na njihovom sajtu“, objasnio je za N1 Pantić.

Podsjetimo, aktivisti Ivanu Bjeliću bila je određena kazna od 40 dana zatvora, a Nikoli Ristiću i Jevgeniju Dimitrijeviću po 30 dana zatvora, zbog ometanja javnog reda i mira.

Pantić je objasnio da će trojica aktivista izaći iz zavora u narednih nekoliko sati, i da je sada najvažnije da su oni na slobodi i da predmet ide u redovan postupak.

Advokat Aleksandar Petrović, koji takođe zastupa uhapšene aktiviste, rekao je za N1 da su oni imali dobar tretman u zatvoru.

„Bez obzira što je presuda ukinuta, njihova poruka je da se dobro drže i da ni sa čim ne treba da se stane“, naglasio je Petrović.

Podsetimo, juče je prekršajnom sudu u Beogradu juče je predata žalba na presudu kojom je aktivistima određena zatvorska kazna na 40, odnosno 30 dana zatvora.

„Očekujemo da presuda bude ukinuta, te da ako drugostepeni sud smatra da su se u radnjama okrivljenih stekla neka obeležja prekršaja – vrati predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, uz nalog da se u redovnom postupku sprovedu sve dokazne radnje“, naveo je tada Pantić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније