Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

13. 08. 2024. 13:02 >> 13:02
1

PEJOVIĆ

Juče nije bilo dijaloga, samo pritiskanje tastera po naređenju

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović oglasila se nakon elektronske sjednice Socijalnog savjeta, ističući da juče nije bilo dijaloga socijalnih partnera, da nijesu date nikakve preporuke, a da je Sindikat bio protiv dvije minimalne zarade.

Kako je naglasila u reagovanju, Vlada na čijem je čelu "jurodivi genije", premijer, uspjela je da ponizi i obesmisli rad i Socijalnog savjeta.

"Vrhunac apsurda politike ove Vlade je jučerašnja elektronska sjednica Savjeta, na kojoj nije bilo onoga zbog čega su članovi Savjeta plaćeni - nije bilo dijaloga. Krajnje je vrijeme da pojedine kolege razumiju da imaju moć odlučivanja o budućnosti generacija i da moraju misliti svojom glavom. Naročito molim one kolege koji uprkos činjenici da nijesu učestvovali u realizaciji Programa Evropa sad 1, skoro sujevjerno ponavljaju: 'Kako smo realizovali Evropu sad 1, tako ćemo i Evropu sad 2', da se malo bolje informišu i raspitaju kako je to izgledalo prije par godina", naglašava Pejović.

Dodaje da je važno da te kolege znaju da se nakon predstavljanja Programa Evropa sad 1 na sjednici Socijalnog savjeta čuo aplauz, da je jednoglasno podržan Program i da je Savjet dao preporuku za njegovo usvajanje.

"Juče, na sjednici nije bilo razgovora, predstavnici sindikata su glasali protiv, nije data preporuka, a možda je samo premijer aplaudirao samom sebi kada je pomislio da će još jednom obmanuti javnost. Apelujem na kolege parlamentarce, da prije pritiskanja tastera po naređenju razgovaramo u Skupštini sa predstavnicima socijalnih partnera. Neophodno je da pozovemo na sjednicu matičnog odbora one koji o ovome znaju najviše i da vratimo dijalog u politički život, jer je bez njega nema razlike između nas i životinja", poručila je Pejović.

Istakla je i da na dijalogu počiva civilizovani svijet, a na socijalnom dijalogu najbolja rješenja koja poboljšavaju ekonomski položaj i uslove života zaposlenih i poslodavaca.

"Da bi vodili socijalni dijalog crnogorski građani svakog mjeseca plaćaju članove Socijalnog savjeta koji čine predstavnici Vlade, poslodavaca i sindikata", navodi Pejović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније