Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

10. 08. 2024. 08:45 >> 08:48
1
Čitaj mi:

ubijeno najmanje 30 ruskih vojnika

Ukrajina napala ruske snage na okupiranom dijelu u Crnom moru

U napadu ukrajinskih snaga u okupiranom dijelu te zemlje u Crnom moru ubijeno je najmanje 30 ruskih vojnika, saopštila je ukrajinska vojna obavještajna služba.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, ukrajinske specijalne snage izvele su amfibijski napad na Kinburnskoj prevlaci koju je okupirala Rusija.

"Kao rezultat racije na Kinburnskoj prevlaci koju su okupirali Rusi, uništeno je šest jedinica neprijateljskih oklopnih vozila i eliminisano oko tri desetine agresora", navodi se u saopštenju Glavnog obaveštajnog direktorata (HUR) ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Kako su naveli, tokom operacije ruska utvrđenja napadnuta su na položajima tvrđave Kinburn, pomorskog terminala i spomenika Suvorovu.

U saopštenju se navodi da je na tom području postavljena zastava vojne obaveštajne službe.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je napad odbijen, prenio je Interfaks.

"Saboteri od najviše 16 militanata na dva brza čamca, pod zaštitom dva čamca s vatrenom podrškom, pokušali su da iskrcaju trupe na obalu", saopštilo je rusko ministarstvo.

Oni su dodali da je ukrajinska grupa pretrpjela prve gubitke blizu obale kada su ih raznijele mine.

Rusko ministarstvo je saopštilo da je Ukrajina izgubila 12 vojnika i da su oba čamca uništena artiljerijskom vatrom i protivtenkovskim navođenim projektilima.

Ruske snage na početku invazije na Ukrajinu zauzele su Kinburnsku prevlaku, koja se uvlači u Crno more sjeverozapadno od Krima.

Pozicioniranje ruske vojske na prevlaci smatra se jednim od razloga zašto Ukrajina ne može ponovo da otvori svoje luke Mikolajiv i Herson i da iz njih izvozi robu preko svog crnomorskog pomorskog koridora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније